Kılıçdaroğlu “Başbakanlık için hazırlık yapılıyor“

Kılıçdaroğlu “Başbakanlık için hazırlık yapılıyor“
Kemal Kılıçdaroğlu  Şanlıurfa'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşmesinde "Hakan Fidan'ın adaylığı öyle anlaşılıyor ki, başbakanlık koltuğu boş olması nedeniyle gelişiyor. Bu yüzden bir hazırlık yapılıyor" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Kılıçdaroğlu, bir otelde sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Kılıçdaroğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

Toplantıda kentin sorun ve sıkıntılarının dile getirildiğini, çözüm önerilerinin tartışıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Katılımcılar, bize daha çok gelmemiz yönündeki sitemlerini de dile getirdiler. Tabii ki bunları da anlayışla karşıladık. Bütün STK temsilcilerine bu vesileyle teşekkür ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Başbakan sizin genel başkanlığa gelişinizi kumpas olarak değerlendirdi, siz bu konu da ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine parti sözcüleri Haluk Koç'un konuyla ilgili "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hak ettiği cevabı" verdiğini dile getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hakan Fidan'ın adaylığı öyle anlaşılıyor ki, başbakanlık koltuğu boş olması nedeniyle gelişiyor. Bu yüzden bir hazırlık yapılıyor."

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili sayılarıyla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine de "Sayın Cumhurbaşkanı benim muhatabım değil. Benim muhatabım sayın Davutoğlu'dur" diye konuştu.