Kılıçdaroğlu HDP'nin mitingine katılmayacak

Kılıçdaroğlu HDP'nin mitingine katılmayacak

7 Haziran'da CHP tabanından bir bölümünün desteğiyle HDP barajı aştı. İki parti arasındaki bu yakınlaşma mitinglere de yansıdı, Öcalan ve Atatürk fotoğraflarının yan yana yer aldığı fotoğraflar miting alanlarını süsledi. CHP'nin tepki aldığı o görüntülerin ardından Kılıçdaroğlu HDP ve ona yakın organizasyonların mitinglerine katılmama kararı aldı..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, HDP’nin çağrısı üzerine Türkiye’nin çeşitli illerinde oluşturulan “Barış Blok’u” adlı grubun 1 Eylül’de İzmir’de düzenlediği mitinge katılmayacağı öğrenildi.

CHP'Lİ ÇAM: APO POSTERİ GÖRÜRSEM GİDERİM
Mitingde, HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile birlikte konuşmacı olacağı belirtilen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise “Mitingde tek Apo posteri ve herhangi bir partinin bayrağını görürsem alanı terk ederim” dedi.

1 EYLÜL'DE İZMİR'DE MİTİNG YAPACAKLAR

HDP’nin Suraç katlimı sonrasında yaptığı çağrıyla oluşturulan Batı illerinde oluşturulan İzmir Barış Bloku adlı grup, “1 Eylül Dünya Barış Günü”nde Gündoğdu Meydanında benzer bir miting düzenleme kararı aldı.

KILIÇDAROĞLU MİTİNG DAVETİNİ REDDETTİ
Grup, CHP’nin desteğini alabilmek için İzmir’de düzenleyecekleri etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuşturma kararı aldı ve kendisine davette bulundu. Kılıçdaroğlu’nun bu miting davetine olumlu yanıt vermediği, aynı gün partisinin Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenleyeceği etkinliğe katılacağı öğrenildi.