Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına çağrı!

Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye'de onurla görev yapan bir kişi olarak, huzurla görev yapmak istediğini belirterek, "Ben bu ülkede terör olmasın istiyorum. Ben terörü akılla, mantıkla bitireceğim. Yeri geldiği zaman 'Analar ağlamasın.' diye feryat edecekseniz, yeri geldiği zaman çocuklarınızı askere göndermeyeceksiniz. Benim kitabımda çifte standart yoktur. Herkes eşit vatandaştır, eşit muamele görmeyi hak eder ve hak kazanmalıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Uzunköprü Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı ile temel atma törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Uzunköprü Belediyesi'nin projelerini tanıtan kısa film gösterildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, Uzunköprü'de ne yapıyorlarsa CHP'ye yetki verildiğinde Türkiye'nin her köşesinde aynı hizmetleri vermeye devam edeceklerini söyledi.

Çabalarının, hak, adalet, bağımsızlık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı kurtuluş mücadelesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Dün çok acı bir haberle karşılaştık, 8 şehidimiz var. Hatırlar mısınız bilmiyorum? 'Bize yetki verin, 5 yılın ilk dört yılında Türkiye'de terörü bitireceğiz.' dedim. Dönüp bana dediler ki 'Sen kimsin terörü bitireceksin?' Ben onlara Uzunköprü'den sesleniyorum; ben Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye'de onurla görev yapan bir kişiyim. Huzurla görev yapmak istiyorum. Ben bu ülkede terör olmasın istiyorum. Ben terörü akılla, mantıkla bitireceğim. Yeri geldiği zaman 'Analar ağlamasın.' diye feryat edecekseniz, yeri geldiği zaman çocuklarınızı askere göndermeyeceksiniz. Benim kitabımda çifte standart yoktur. Herkes eşit vatandaştır, eşit muamele görmeyi hak eder ve hak kazanmalıdır."

"MEMLEKETİN EN TEMEL SORUNLARINDAN BİRİ İŞSİZLİK"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, memleketin en temel sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirterek, "Gencecik fidan gibi çocuklarımız işsiz. Üniversiteyi bitiriyorlar, işsiz. Hatta şu noktaya geldi; Üniversiteyi bitireceğim de ne olacak?' Oysa üniversiteyi bitirmek zor bir iştir. O nedenle Uzunköprü halkı işsizliğin ne olduğunu inanıyorum benden iyi biliyor. Eğer buradan gencecik çocuklar çalışmak için büyük şehirlerin varoşlarına gidiyorlarsa, bu varoşlarda tutunmaya çalışıyorlarsa, bu sorun sadece benim değil, hepimizin ortak sorunudur." diye konuştu.

Edirne'ye gelirken eskiden yağ üreten fabrikaların şimdi kapalı olduğunu gördüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, "Niye kapalı? Hangi gerekçe ile kapalı. Elin oğlu yurt dışından yağ getirecek, biz yağ tüketeceğiz. Benim ülkemde benim fabrika çalışmayacak. Biz de onların yağını tüketeceğiz. Bu mudur milliyetçilik, bu mudur vatanseverlik? Bizim milliyetçiliğimizde önce bu ülkenin insanı, işçisi, memuru, çiftçisi, emeklisi kazanacak. Herkesin kazandığı, herkesin ürettiği bir ülkede ancak huzur ve bereket olur. Ana hedefimiz budur." ifadelerini kullandı.

"ADI ARITMA TESİSİ İSE NEDEN ERGENE'Yİ TEMİZLEMİYOR?"

Kemal Kılıçdaroğlu, parlamentoya girdiği 2002 yılından beri milletvekillerinin her yıl Ergene dramını gündeme getirdiğini söyledi.

İktidara geldiklerinde Ergene'yi 3 yılda kaynağındaki gibi tertemiz yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ergene'nin kaynağını da biliyorum tertemiz su. Denize dökülen yeri de biliyorum simsiyah bir su. Bir suyun çürümüşlüğünü öğrenmek ve görmek istiyorsanız, Ergene'nin denize döküldüğü kaynağa bakacaksınız. Bu tablo içimizi sızlatıyor. Ve diyor ki 'Ergene'yi temizlemek için 13 arıtma tesisi yaptım.' Kime yaptırdın arıtma tesislerini? Adı arıtma tesisi ise neden Ergene'yi temizlemiyor? Neden insanlar burayı görmüyor? Kim yaptı bunları, nasıl yaptı, hangi gerekçe ile yaptı? Bütün mesele şudur, akılcı davranacağız ve üreteceğiz. Uzunköprü'nün kaderini milletvekillerimiz çaba harcadı, parlamentoda gündeme getirdi. Buranın sorunlarını her ortamda dile getirmeye özen gösterdiler, sonra burada belediyeyi kazandık."

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'in olağanüstü bir çaba göstererek alt yapı çalışmalarına başladığını, su sorununu çözdüğünü ve şimdi görkemli bir kültür merkezinin açılışının gerçekleştirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ortak değerimizdir, yüreğimizdeki aslandır, bizim geleceğimizdir, ufkumuzdur, bu ülkeye her vatandaş için eşit koşullar getiren kişidir." dedi.

"O DEĞERİ YÜCELTMEK DE HEPİMİZİN GÖREVİDİR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tunceli'nin kuş uçmaz kervan geçmez bir yerinde doğduğunu, 7 kardeşten üniversiteye sadece kendisinin gittiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ben Cumhuriyet'in sağladığı imkanlarla, ilkokulu, ortaokulu, ticaret lisesini, üniversiteyi bitirdim. Devletin önemli görevlerinde hizmet ettim. Bütün bunları Cumhuriyet'ime ve Cumhuriyet'i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyum. Ne yaparlarsa yapsınlar hiç kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yerini bizim gönlümüzden alamaz ve silemez. O sadece bizim Atatürk'ümüz değil, dünya çapında bir liderdir. Düşmanlarının bile saygı gösterdiği bir önemli liderdir. Dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti halkının, 80 milyonun ortak değeridir. O değeri yüceltmek de hepimizin görevidir."

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Taşeron sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Taşeron işçi sorununu Türkiye'nin gündemine ilk kez getiren parti CHP'dir. Çünkü biz emeğe, alın terine, çalışana, üretene inanırız. Çalışan ve üreten bir Türkiye'ye inanırız. Onlar söz verdiler yerine getiremiyorlar, sürekli tarihi erteliyorlar. Hiç meraklanmayın, bize yetki verdiğiniz zaman göreceksiniz ki en geç bir yıl içinde taşeron işçi sorunu çözülecektir. Diğer sendikalı işçilerin kavuştuğu bütün haklara sizler de kavuşmuş olacaksınız. Çünkü biz Ecevit'in kültüründen geliyoruz. Ne demişti Ecevit? 'Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen.' Aynı şeyi, aynı ideali, aynı hedefi sürdürüyoruz. İnsanca, hakça bir düzeni bu ülkeye getireceğiz. Belediye başkanlarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Belediye başkanlarıma şunu söyledim, iki konuda sizden görev istiyorum. Bir, seçildiğiniz andan itibaren oy versin vermesin herkese hizmet götüreceksiniz. İki, her kuruşun hesabını halka vereceksiniz. Bunu yaptıkları zaman bütün belediye başkanlarının benim başımın üzerinde yeri var."

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından beraberindekilerle butona basarak, Atatürk Kültür Merkezi, şehir içi içme suyu şebekesinin açılışı ile güneş enerji santrali, katı atık düzenli depolama tesisi inşaatı 2. tabı, Ördekli Göl mesire alanının temel atma törenini gerçekleştirdi.

Açılışa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanına giderek, onlarla selamlaştı.