Kılıçdaroğlu'nu istifadan onlar çevirdi

Kılıçdaroğlu'nu istifadan onlar çevirdi

CHP kulislerinde artan çatışmalı ortam ve Ankara katliamı nedeniyle seçim atmosferine girilmemesinin oy artışının gelmemesinde etkili olduğu değerlendiriliyor.

Bir parti kurmayı yaptığı değerlendirmede, “7 Haziran seçimlerinde AKP ve MHP’den bize gelen oylar, bazı CHP seçmeninin HDP’ye oy vermesi nedeniyle gerçek partilerine döndü. Bu seçmen, hem CHP’nin HDP ile arasına mesafe koymaması hem de partide iktidarı yakalayacak bir oy oranını görmedikleri için CHP’ye bu seçim oy vermedi” ifadesini kullandı.


Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmaylarına istifayı değerlendirebileceğini ima ettiği, ancak kurmaylarınca olağan kurultaya kadar ikna edildiği iddiası kulislere yansıdı ancak bu iddia kaynaklarca doğrulanmadı. Bazı MYK üyelerinin, MYK’nın toplu istifa vererek Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatmayı da tartıştıkları ifade edildi. Seçim sonuçlarını evinden takip eden Kılıçdaroğlu 21.50’de girdiği parti genel merkezinde önce kurmaylarıyla görüştü, 23.30’da basın toplantısı düzenledi.

Kurultay takvimi işliyor

CHP’de beklenen sonuçların alınamaması, kurultay senaryolarını da tekrar gün yüzüne çıkardı. CHP son olağan kurultayını 17 Temmuz 2012’de yapmıştı. Partide önümüzdeki ay gerçekleştirilmesi beklenen kurultay için muhalefetin hazırlık içerisine girebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde genel başkanlığa devam edip etmeyeceğine en üst karar organı olan Kurultay karar verecek. Son olağanüstü kurultayda aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin olağanüstü kurultay için nabız yoklayabileceği ya da olağan kurultayda aday olabileceği değerlendiriliyor.