Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret eleştirisi

Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasının son gününde İstanbul Beylikdüzü’nde vatandaşlarla seslendi.

“SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Verdikleri sözlerin arkasında olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ramazan ve Kurban bayramında emekliye birer maaş ikramiye. 800 bin taşeron işçi var. Onlara kadro vereceğim, tamamı sendikal haklara kavuşacak. Asgari ücretle çalışan kardeşlerime sözüm var. Asgari ücreti net bin 500 yapacağım. Diyorlardı olmaz. ‘Biz de yükselteceğiz. Bin 300 TL yapacağız’ diyorlar. 13 yıldık ülkeyi yönetiyorsun aklın başına yeni mi geldi, armut mu topluyordun bu güne kadar. Çiftçiye mazotu 1.80 kuruştan vereceğiz. Üretecek kazanacak. Ben rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. ‘Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ diyordu. Bu ülkeye bu düzeni getirmezseniz zaten barışı sağlayamazsınız, huzuru sağlayamazsınız” diye konuştu.

“HİÇBİR AİLENİN GELİRİ 720 TL ALTINDA OLMAYACAK

7 haziran öncesi 17 milyon yoksul muhtaçtan bahsettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Yeni rakamlar açıklandı 22 milyon. 22 Milyon fakirimiz 7 milyon hanede yaşıyor. Bunların aylık gelirleri 300 TL altında. Bu gelirle çoluk çocuk idare etmeye çalışıyorlar. Benim o ailelere sözüm var. Hiçbir ailenin geliri 720 TL altında olmayacak. Her evde tencere kaynayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek”

şeklinde konuştu.

“İLERİ DEMOKRASİ DİYORLAR EKRANLARI KARARTIYORLAR”

Yanlış dış politikanın faturasını yansımaya başladığını savunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“IŞİD diye bir bela geldi Suruç’ta, Ankara’da fidan gibi çocuklarımızın ölümlerine yol açtı. IŞİD’i kollayanlar kimler. Suriye’ye silah gönderenler kimler. Müslümanı Müslümana kırdıranlar kimler. Elini vicdanına koysun bütün İstanbul’u dinlesin. Yazık değil mi o insanlara. Müslümanı Müslümana kırdırmak ne zamandır devlet politikası. Türkiye’de huzur mu var turist gelsin. İhracat düşüyor. Mal satacak ülke mi bıraktınız. Kavga etmedikleri ülke kalmadı. O yetmedi şimdi kendi ülkemizde gergin bir ortam yaratıyorlar. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgulamaya başladık. Caddelerinde rahat gezemez bir ülke haline geldik. 13 yıl önce biz böyle miydik? Selamlaşırdık, konuşurduk kavga olmazdı, terör denen bela yoktu. Şimdi hepsi var. İleri demokrasi dediler televizyon ekranlarını karartıyorlar, gazeteleri basıyorlar, halkın haber alma hakkını kısıtlıyorlar. Bir ülke bu hale gelmişse o ülkenin dünyada saygınlığı biter. Geldiğimiz nokta da budur zaten. Bizim kaygılarımızı bütün dünya biliyor. Bize soruyorlar Türkiye nereye gidiyor diye. Eğer Türkiye’yi uygar dünyanın parçası haline getireceksen bir yolu var. Sandığa gideceğiz ve bir karabasandan Türkiye’yi kurtaracağız”

“İMAM HATİPLERİ KAPATMAYACAĞIZ”

Türkiye’de eğitim sisteminde de ciddi bir reform gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımızın bizden iyi bir eğitim görmesi lazım. Hemen bağırıyorlar ‘imam hatipleri kapatacaklar’ diye. Bütün Türkye duysun imam hatipleri kapatmayacağız. Oradaki çocuklar da bizim çocuklarımız. Hiçbir okul bir siyasal partinin arka bahçesi olamaz. Çocuklarımız özgürce düşünmeli, tartışmalı. Eğitimin özü budur” dedi.