Kılıçdaroğlu'ndan DSP'ye birleşme teklifi

Kılıçdaroğlu'ndan DSP'ye birleşme teklifi

 CHP Lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili ziyaretleri çerçevesinde Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na ziyarette TBMM CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ile Aytun Çıray eşlik etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Türker gazetecilere açıklamada bulundular.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı Seçimi konusunda düşüncelerini aktardıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Büyük ölçüde paralel düşünüyoruz. Birlikte düşünüyoruz. Türkiye'nin saygın bir cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni seçilecek cumhurbaşkanının Türkiye'yi temsil etmesi, demokrasiye inanması, özgürlüklere inanması, hukukun üstünlüğüne inanması, Türkiye'yi yurt içinde, yurt dışında hak ettiği şekilde temsil etmesi bizim en büyük arzumuz. Cumhurbaşkanı adayını büyük bir toplumsal uzlaşmayla belirlemek istiyoruz" diye konuştu.

"BİRLİKTE OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

DSP’nin genel başkanlığını yapan kişinin geçmişte CHP’nin de genel başkanlığını yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Kastımız odur. Hatta sayın genel başkanın önünde söyleyeyim; biz aslında birleşmek zorundayız, ayrışmak değil. Beraber olmak zorundayız. Aslında düşüncelerimiz, dünyaya, insana bakışımız beraber. Rahmetli Ecevit, ‘Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ demişti. Aynı şeyi ben de sayın Genel Başkan da söylüyor. Türkiye süratle bir başka alana evriliyor. Dolayısıyla bizim bölünme lüksümüz yok. Beraber olma, güç birliği yapma, birlikte olmaya ihtiyacımız var."