Kılıçdaroğlu’ndan Hükümete Tezkere Teklifi

Kılıçdaroğlu’ndan Hükümete Tezkere Teklifi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümeti aklı selime davet etmek istiyoruz. Gelin, askerimizin kara harekatını Kobani’nin kurtarılması ve IŞİD’ten temizlenmesi amacıyla sınırlandıralım. Tezkereyi hemen çıkaralım böylece halkımızın akrabalarını IŞİD’in öldürmesine izin vermeyelim" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke gündemini değerlendirmek ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini kamuoyu ile paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya bölgedeki gelişmeleri Genel Başkana iletmek üzere Ankara’da bulunan Doğu ve Güneydoğu İlleri İl Başkanları ve MYK Üyeleri de hazır bulundu.
MYK toplantısında, doğu-güney doğudan gelen Diyarbakır, Gaziantep, Van, Hakkari, Siirt, Tunceli, Mardin, Muş ve Erzurum il başkanlarını dinlediğini ve görüşlerini aldığını belirten Kılıçdaroğlu, bu çerçevede partisinin olaylarla ilgili görüşlerini aktardı.
"Ülkemiz maalesef AKP hükümetlerinin politikaları sonucu tehlikeli bir dönemece girmiş durumdadır" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlarımız infial içindedir. Hükümet ise, sorunları başımıza açan kendisi değilmiş gibi misliyle vereceği cevaplarla halkı sindireceğini sanmıştır. İktidarın IŞİD’e verdiği destek, bu terör örgütünün kendi vatandaşlarımızın akrabalarını Kobani’de katletmesi, bizi bir noktaya taşımıştır. Şu anda 6 ilde sıkıyönetimi andıran sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. 23 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yüzlerce gözaltı var. son talihsiz olaylar, kaos lobisinin işi değil iktidarın basiretsizliğinin açık göstergesidir" dedi.
"Konuşunca hemen arkadan ’CHP olsaydı ne yapardı’ diye cümleler kurulur" diye konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Şimdi ben size eğer CHP iktidarda olsaydı ne olurdu onu anlatacağım. Dört madde halinde. Açık söyleyeyim, eğer CHP iktidarda olsaydı mezhepçi bir politika asla uygulanmazdı. İki, eğer CHP iktidarda olsaydı ülkemizin dış politikasını dehşet salan dinci terör örgütlerine asla teslim etmezdi. Üç, eğer CHP iktidarda olsaydı yanı başımızda Irak ve Suriye’de devlet kursun diye IŞİD’e destek vermezdi. Dört, eğer CHP iktidarda olsaydı ülkemizin yüksek çıkarlarını kendi kurumlarımızla ve kendi askerlerimizle korurduk."
Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet tarihinde ilk defa, Türkiye’nin yeterli askeri gücü yokmuş gibi, çıkardığı tezkereyle topraklarımızda asker konuşlandırmaya, yabancı asker konuşlandırma kararı verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bunu asla doğru bulmuyoruz. CHP tezkereye, hükümetin IŞİD’le mücadele yerine hedef kaydırması, savaşa sürüklemeye taşıması nedeniyle karşı çıkmıştır. Bugün ise hükümeti aklı selime davet etmek istiyoruz. Gelin, askerimizin kara harekatını Kobani’nin kurtarılması ve IŞİD’ten temizlenmesi amacıyla sınırlandıralım. Tezkereyi hemen çıkaralım böylece halkımızın akrabalarını IŞİD’in öldürmesine izin vermeyelim" ifadelerini kullandı.