Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan inanılmaz iddia!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Özel hayatı fişliyorlar. Bu fişlemelerden Erdoğan’ın haberi vardı. Ülke Gestapo mantığı ile yönetiliyor” dedi.

Yayınlanma:

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi politikaları ve işsizlik oranları üzerinden hükümeti ve Başbakan Davutoğlu’nu eleştirdi. TBMM’de partisinin grup toplantısına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, bir partilinin çocuğu olan 3 aylık Noyan Çınar’ı sevdi. Kılıçdaroğlu, kürsüde yaptığı konuşmada seçmenlerden seçmen kütüklerine kayıt yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu. İstanbul Üniversitesinde rektörlük seçimlerinin yapıldığını belirten ve Dr. Raşit Tükel’in yapılan seçimlerde en yüksek seçimi aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Şimdi bakalım iradeye ne kadar saygı gösterecekler. Raşit Tükel’i İstanbul Üniversitesine rektör olarak atayacaklar mı atamayacaklar mı göreceğiz” dedi.

“TÜRKİYE GENELİNDE YAKLAŞIK 5 MİLYON 629 BİN İŞSİZİMİZ VAR”

TÜİK’in yeni işsizlik oranlarını açıkladığını kaydeden ve Avrupa ülkelerinden işsizlik oranları ile ilgili örnekler veren Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin kabına sığmadığını söyledikleri bu dönemde işsizlik oranı bütün kriz dönemlerini aştı yüzde 10.9 oldu. Türkiye genelinde yaklaşık 5 milyon 629 bin işsizimiz var. İşsizliğin en yoğun yaşandığı kentlerden birisi de Tunceli, Dersim. Gençler işsiz ama onların çocukları işsiz değil. Gençlerdeki işsizlik oranı yüzde 20.2, kadınlarda işsizlik oranı çok daha yüksek. Bu gerçekler ortadayken çıktılar açıklama yaptılar, ‘Suriye’den gelenlere iş vereceğiz.’ Yahu sen önce kendi vatandaşına iş ver. Şimdi parlamentoya yeni bir yasa teklifi sevk ettiler, şimdi yabancılara iş verecekler. İşsiz gençlere sesleniyorum, bu iktidar senin iktidarın değildir, bu iktidar kendi çocuklarına işveren bir iktidardır. Görüşünü, dünyaya bakışını değiştir, senin için iktidar CHP iktidarıdır” diye konuştu.

İLGİLİ HABER Ticaret Bakanlığı Şah Per Oyuncak’a İthalat Yasağı Getirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Özel hayatı fişliyorlar. Bu fişlemelerden Erdoğan’ın haberi vardı. Ülke Gestapo mantığı ile yönetiliyor” dedi.

“BUNLAR DEVLETİ ŞİRKET GİBİ YÖNETTİKLERİ İÇİN BU KADAR İŞSİZ VAR”

İktidarın Türkiye Cumhuriyetini şirket gibi yönettiği için vatandaşları müşteri gibi gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankasının politika faizi, Türkiye, Endonezya ve Hindistan ile aynı, yüzde 7,5. Bizde işsizlik oranı diğer iki ülkeyi ikiye katlamış durumda. Büyüme rakamları ortada, Hindistan yüzde 7,5, Endonezya yüzde 5,5, Türkiye yüzde 1,7. Sizin vizyonunuz bu kadar. ‘Devleti şirket gibi yöneteceğiz’ diyorlar. ‘İstediğim gibi yönetirim’ diyor, şu soruyu soruyorum, Türkiye Cumhuriyeti sizin babanızın çiftliği mi siz şirket gibi yöneteceksiniz. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları senin müşterin mi sen oturup burayı çiftlik gibi yöneteceksin. Türkiye Cumhuriyetini şirket gibi yönettikleri için her şeyi yandaşlarına haraç mezat peşkeş çektiler. Bunlar devleti şirket gibi yönettikleri için bu kadar işsiz var zaten. Devlet adamı gibi yönetselerdi bu kadar işsizlik olmazdı. Bunlar Türkiye Cumhuriyetini şirket gibi yönettikleri için devletin kasalarını çocuklarının yatak odalarına taşıdılar. Şirket gibi yönettikleri için vatandaşları borç batağına soktular. Şirket gibi yönettikleri için son 3 ayda vatandaşın sırtına Merkez Bankası ile oynayarak 90 milyar liralık yük yüklediler. Dolar yükseldi, İsviçre’deki bankalarda parası olanlar karlı. Çocuklarının odasında dolarları bulunduranlar karlı. Memur, işçi, emekli, bunlar bedel ödüyorlar, 90 milyar lira. Türkiye Cumhuriyetini şirket anlayışı ile yönettikleri için vatandaşlar son 7 yılda 181 milyar lira bankalara faiz ödediler. Merkez Bankasının politika faizi yüzde 7,5, ‘bu çok yüksek’ diye kıyameti kopartıyorlar, vatandaşın kredi kartının faizi yüzde 24. Vatandaşın kredi kartı dolayısıyla uygulanan faiz yüksektir diyen oldu mu?” şeklinde konuştu.

“NASIL BU KADAR NANKÖR OLABİLİRSİNİZ, DİN ADAMISINIZ SİZ”

18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla camilerde hutbe okuttuğunu belirten ve Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet okutulmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığının başındaki kişiye sesleniyorum, bütün devlet büyüklerine rahmet okutmak zorundasınız. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına rahmet okutmak zorundasınız. Oturduğun koltuk Mustafa Kemal’in sayesindedir. Başında olduğun kurumu kuran Mustafa Kemal Atatürk’tür. Nasıl bu kadar nankör olabilirsiniz, din adamısınız siz” ifadelerini kullandı.

“HAKAN FİDAN’IN 5 YILLIK SÜRESİ DOLDU MU, DOLMADI MI?”

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yeniden MİT Müsteşarlığı görevine getirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Kanun sadece senin için değil. Senin bir özelliğin var, MİT Müsteşarısın. Adında milli olan bir teşkilatın başındasın, milli olmak zorundasın. Siyasal kimliğin ortaya çıktıktan sonra o göreve ahlaken dönemezsin, dönmemelisin. Sen o kurumu yıpratıyorsun. 17 Nisan 2010, atandığı söyleniyor. Çünkü 18 Nisan 2010’da gazeteye açıklama yapıyor ‘görevimin başındayım’ diye. Geri dönmesi için en az 5 yıla ihtiyaç var. Davutoğlu’na çağrı yapıyorum, Sayın Hakan Fidan ne zaman MİT’e atandı, 5 yıllık süresi doldu mu dolmadı mı, bunu açıklasın” açıklamasında bulundu.

“ÖZEL HAYATI FİŞLİYORLAR”

Davutoğlu’na soru sormaları için gazetecilere açıklama yaptığını, Türkiye’de 77 milyon insanın fişlenip fişlenmediğini gazetecilerin Başbakan Davutoğlu’na soramadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ”Davutoğlu’na adam gibi soru soracak gazeteciler istiyoruz bu ülkede. Bize her türlü soruyu sorarlar, Davutoğlu’na, Erdoğan’a gelince ‘soru sormayalım.” açıklamasında bulunduktan sonra elinde Recep Tayip Erdoğan ve ailesinin mağdur olduğu bir iddianame olduğunu belirterek, iddianameyi okudu. Kılıçdaroğlu, “Özel hayatı fişliyorlar. Bu fişlemelerden Erdoğan’ın haberi vardı. Ülke Gestapo mantığı ile yönetiliyor” dedi.

Başbakan Davutoğlu’na seslenen Kılıçdaroğlu, “Şimdi çık şu sorunun cevabını ver, 77 milyon yurttaşın özel bilgilerini sen ne yapacaksın. Benim özel hayatımı merak ediyorsan gel ben sana anlatıyım. O bilgiler hangi gerekçe ile tutuluyorlar” diye .

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler