Kilis'te askeri personelin kaldığı bölgede yangın

Kilis'te askeri personelin kaldığı bölgede yangın

Kilis-Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde bulunan ve askeri personelin kaldığı belirtilen geçici konteynır bölgesinde bir yangın meydana geldi. Mühimmat patlamalarının da yaşandığı öğrenilen bölgeye halen itfaiyenin yaklaşamadığı bildirildi.

Kilis'te, Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlerin barındığı konteynerlerden oluşan geçici askeri birlikte, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Patlamaların da yaşandığı yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kilis-Gaziantep karayolunun 15'inci klometresinde, Fırat Kalkanı'nda görevli askerlerin barındığı geçici askeri birlikte sabaha karşı bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Mühimmat patlamalarının da yaşandığı konteynerlerin bulunduğu birliğe çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahale etttiği yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

PATLAMA SESLERİ KİLİS KENT MERKEZİNDEN DUYULUYOR

Kilis-Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde bulunan ve askeri personelin kaldığı belirtilen geçici konteyner bölgesinde bir yangın meydana geldi. Mühimmat patlamalarının da yaşandığı öğrenilen bölgeye halen itfaiyenin yaklaşamadığı bildirildi. Patlama seslerinin Kilis kent merkezine kadar geldiği ifade edildi. Kilis-Gaziantep karayolu saat 04:00'ten bu yana kapalı.

KİLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valiliğinden yapılan açıklamada, yangın sırasında can kaybı  yaşanmadığı, dumandan etkilenen 10 askerin Kilis Devlet Hastanesinde tedavi  altına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü  kaydedildi.

Bu arada, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan  Kara da olay yerine giderek incelemelerde bulundu.