Kilis’te ’kan Ver Hayat Kurtar’ Kampanyası

Kilis’te ’kan Ver Hayat Kurtar’ Kampanyası

Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına vatandaşların desteği sürüyor.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Zeynep Oya Erdem, herkese bir gün kan lazım olabileceğini, kan bağışının çok önemli olduğunu ifade ederek, kan bağışında bulunanlardan alınan kan örneklerinin her türlü tıbbi teste tabi tutulduğunu belirtti.
Dr. Erdem, yapılan tıbbi test sonuçları kan bağışı yapan vatandaşa ilettiklerine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kan bağışında bulunanlar hem insanlık görevini yerine getirmekte hem de sağlığı ile ilgili bilgi sahibi olmaktadır. Unutulmaması gerekir ki kan herkese bir gün lazım olabilir. Bu nedenle herkesi kan vermeye çağırıyorum.”
Kan bağışı konusunda Kilislilere her zamanki gibi gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiğini vurgulayan Erdem, “Unutulmaması gerekir ki bir gün bize de kan gerekebilir. Kan Ver Hayat Kurtar kampanyası devam ediyor. Destek veren resmi kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.