Kilis’te Temizlik Seferberliği

Kilis’te Temizlik Seferberliği

Kilis Belediyesi temizlik ekipleri gece gündüz demeden temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Kilis’in her tarafında sürdürülen temizlik çalışmaları gerek Belediye Başkanı Hasan Kara gerek Başkan Yardımcıları gerekse de Belediye Meclis üyeleri tarafından titizlikle takip ve kontrol ediliyor.
Son günlerde çevre yolu üzerinde temizlik çalışmaları sürdürülürken, enkazların toplanması, çevredeki atıkların temizliği, çöplerin gece 21.00 ile 04.00 arası toplanmasına da devam ediliyor.
Kilis Belediyesi Başkan Vekili Neşat Yıldıruım, yaptığı açıklamada Kilis’in dört bir tarafında temizlik seferberliği yaşandığını, halkın bu konuda duyarlılık gösterdiği ve çöplerin toplanma saatlerine dikkat ettiği taktirde daha düzenli bir hizmete kavuşabileceğini söyledi
Belediye Başkan Vekili Yıldırım, “Belediye Başkanımız Hasan Kara öncülüğünde ve Belediye Meclis Üyelerimizin kontrolünde temizlik çalışmalarımız sürüyor ve denetimlere çıkılıyor. Temizlik ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Akşam 21:00’dan sabah 04:00’a kadar çöpler toplanıyor. Akşam mahallerde haşere ile mücadele için ilaç sıkılıyor. Biz vatandaşlarımızdan biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Özellikle çöp toplama saatlerine gerekse de çöplerini sağa sola atmama konusunda duyarlılık göstermelerini istiyoruz” diye konuştu.
Açıklamasının devamında pilot uygulamasına başlanan çöp konteynırlarının kaldırılması uygulamasına dikkat çeken Yıldırım, “Ayrıca çöplerin daha düzenli ve çevreye daha duyarlı toplanması için ilerleyen zamanlarda konteynırların sokaklardan kaldırılması planlanmaktadır. Bununla ilgili pilot uygulama Ahmet Rasim Mahallesi’nde başlatılmış olup, uygulama sonuçlarına göre şehir genelinde yaygınlaştırılacaktır” şeklinde konuştu.