Kimlik Kontrolü Yapan 2 Kişi Terör Örgütü Üyeliğinden Tutuklandı

Kimlik Kontrolü Yapan 2 Kişi Terör Örgütü Üyeliğinden Tutuklandı

Diyarbakır’da önceki gün yol kesip, kimlik kontrolü yapan PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddia edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemede silahlı terör örgütüne üyelikten tutuklandı.
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Parkı bölgesinde bir grup YDG-H üyesi araçları durdurup, kimlik kontrolü yaptı. Olayın polise intikal edilmesiyle Diyarbakır polisi, yol kapatan göstericileri yakalamak üzere eş zamanı olarak birçok eve baskın düzenlendi. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.
Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 18 Ocak 2015 tarihinde meydana gelen olaya karıştıkları iddia edilen şüpheliler S.K., H.K., M.T., Ö.F.S., B.D., U.T.D., Ö.A., H.B., M.C., D.Ö., M.Y.K. ve M.Ç. isimli 12 kişinin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındığı, 2 kişinin üzerinde ele geçirilen bir adet tabanca ile bir adet pompalı tüfek, muhafaza altına alındığı ifade edildi. Açıklamada, gözaltına alınanlardan M.Y.K. ile M.Ç’nin İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından S.K., H.K., M.T., Ö.F.S., B.D., U.T.D., Ö.A., H.B.’nin ise Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Açıklamada, “Şüpheliler M.C. ve D.Ö. 6136 sayılı yasaya muhalefet ve Türk Ceza Kanunu’nun 314/2 silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmiş, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorguları tamamlandıktan sonra 21 Ocak 2015 tarihinde tutuklanarak D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir” denildi.