Kına Gecesinde Kazara 2 Kişiyi Vuran Şahsa 20 Yıl Hapis

Kına Gecesinde Kazara 2 Kişiyi Vuran Şahsa 20 Yıl Hapis

Samsun’da bir kına gecesinde çıkan kavgaya tabancaya havaya ateş açtığı sırada kazara halay çeken 1 kişiyi öldürüp, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu için tutuklanan şahıs, yargılandığı mahkemedeki ilk duruşmada toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Samsun’un Tekkeköy ilçesinin 19 Mayıs Mahallesi’nde 26 Ekim 2014 akşamı saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahalledeki bir evin bahçesinde düzenlenen kına gecesinde halay çekildiği anda kavga çıktı. Kavgada tabancayla ateş açılması sonucu Celil Yıldız (44) ve Selçuk Tekinaslan yaralandı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan evli, 2 çocuk babası Celil Yıldız’ın hastaneye geldiğinde yolda öldüğü tespit edildi. Özel bir hastaneye kaldırılan Selçuk Tekinaslan ise ameliyata alındı. Olaydan sonra kaçan İsmail Kaya (37), polise teslim oldu. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan İsmail Kaya’nın Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında kendini savunan İsmail Kaya, "Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Düğünde kavga çıktı ve kavgayı ayırmak için havaya ateş açtım. Kimseyi yaralamak ve öldürmek istedim" dedi.
Yıldız ailesinin avukatı Ertuğrul Avcı ise tutuklu sanık İsmail Kaya’nın olası kasıtla adam öldürmekten cezalandırılmasını isteyerek, duruşmada dinlenen tanıkların bir bölümünün doğruları söylemediğini söyledi. Mahkeme heyeti İsmail Kaya’yı "olası kasıtla adam öldürmek" suçundan 16 yıl 8 ay, "olası kasıtla aralamak" suçundan 2 yıl 1 ay ve "ruhsatsız silah" suçundan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.