Kinski Nastassja İstanbul'da kaybolmuş!

Kinski Nastassja İstanbul'da kaybolmuş!
Malatya Altın Kayısı Ramada Plaza Otel'de düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Kinski,konuşması sırasında konsantre olamaması nedeniyle fotoğraf çekilmesini istemezken babası hakkında soru sorulmamasını istedi. 'Onur konuğu' olarak Malatya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren ünlü oyuncu Kinski, Türkiye ile ilgili başından geçen anısını da paylaştı. Kinski, ailesi ile Türkiye'ye İstanbul'daki bir film festivali için ailesi ile ilk geldiğinde çocuk olduğunu ve İstanbul’da kaybolduğunu söyledi.

Türkiye'yi sevmesinin en büyük nedenlerinden birinin de çocukluk arkadaşlarından birinin bir Türk kız olması olduğunu ifade eden Kinski, en son olarak Türk filmleri arasında 'Kelebeğin Rüyası'nı izlediğini ve bu filmi de çok beğendiğini söyledi. Bu filmi izledikten sonra Türk Sinemas'ının geliştiğini anladığını belirten Kinski, "Türk Sineması'nda yönetmenler, dünya çapında ödüller alıyorlar. Bütün dünya yavaş yavaş Türkiye'ye toplanacak" dedi.

Hayata asla aynı şartlarla devam edilemeyeceğini dile getiren Nastassja Kinski, kariyerine 12 yaşında başladığını ve her zaman çalıştığını söyledi. Şu an çok mutlu bir yaşantısının bulunduğunu dile getiren, 'Kötü adam' rollerinin ünlü ismi Klaus Kinski’nin kızı Kinski, şu ana kadar oynadıkları filmleri arasında 'Tess' filmini çok beğendiğini söyledi. 'Tess' filminde çok özel bir anısının bulunduğunu söyleyen Kinski, "Orada küçük oyuncudan kadın oyuncuya geçiş var" dedi.

'Tess' filminin yönetmeni Roman Polanski'nin özel bir yönetmen olduğunu ifade eden Alman oyuncu, "Kendisi tarafından seçilmem de benim için onur vericidir. Onunla çalışırken, en iyisini yapmam gerektiğini bana gösterdi. O zamanlar çok gençtim. Roman Polanski ile işi ön planda tutma ve ciddi çalışmamız lazımdı" diye konuştu.

Onur ödülü alacağı Malatya’ya gelmeden önce şehri araştırdığını da dile getiren Kinski, şöyle dedi:

"Yaptığım araştırmada kayısı ile tanıştım. Daha sonra Battalgazi'deki Ulu Camii'ni çok görmek istiyorum. Camilerle ilgili çok güzel bir hatıram var. Malatya'da kayısı bahçelerini gezmek istiyorum. Dün akşam otelin önünden geçen bir sürü sokak köpeği gördüm. Önümden geçmeleri film gibiydi. Köpeklerden korkmuyorum"

Türkiye hakkında daha önce fazla bir bilgisinin olmadığını da sözlerine ekleyen Kinski, “Dünya ile Türkiye'nin ilişkilerinin iyi olduğunu düşünüyorum" dedi. Kinski, basın toplantısının ardından fotoğraf çektirdi.