Kiraz, 1 Eylül’e Hazır!

Kiraz, 1 Eylül’e Hazır!

Kiraz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin programı belli oldu. İki gün sürecek kutlamalar kapsamında ünlü sanatçılar Mehmet Erdem ve Hüsnü Şenlendirici, Kirazlılara konser verecek.
Kiraz’da 92. Kurtuluş coşkusu 31 Ağustos Pazar günü başlayacak. Saat 12.30’da ilçe merkezindeki İsa Bey Camii’nde ve işgalciler tarafından bir grup vatandaşın yakılarak şehit edildiği Umurlu köyünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gaziler için mevlit okutulacak.
İlçenin kurtuluş günü olan 1 Eylül Pazartesi günü törenler saat 11.00’da belediye binası önünden Şehit Birol Uysal Parkı’na kortej yürüyüşü ile başlayacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün konuşmalarının ardından Tire Halk Eğitimi Merkezi ekipleri halkoyunları gösterilerini sergileyecek. Ödemiş ve Nazilli Kuvayı Milliye Efeleri de her yıl olduğu gibi gösterileriyle törene katılacak. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplu sünnet töreni de saat 13.00’da gerçekleştirilecek.
Etkinliklerin akşam programında Mustafa Kemal Atatürk Rekreasyon Alanı ev sahipliği yapacak. Saat 21.00’da Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konserleri yapılacak. Saat 22.00’da ise kurtuluş coşkusu ünlü sanatçılar Mehmet Erdem ve Hüsnü Şenlendirici ile doruğa çıkacak. Son yıllarda her parçası hit olan Mehmet Erdem ve klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Kirazlılara müzik ziyafeti çekecek. Büyük ilgi görmesi beklenen konserin sonrasında havai fişek gösterileri ile Kiraz’da 1 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri son bulacak.
92. kez bu büyük gururu yaşayacaklarını ifade eden Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, “İlçemizin kurtuluşunun 92. yılı kutlu olsun. Etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.