Kirazlı Sanayi Sitesi Modernize Ediliyor

Kirazlı Sanayi Sitesi Modernize Ediliyor

Yalova Belediye Başkan Vekili Halit Güleç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu ile birlikte Kirazlı Sanayi Sitesi’ni gezerek esnafların dertlerini dinledi. Kirazlı Sanayi Sitesi’nde yapılacak çalışmaları anlatarak Güleç, Kirazlı Sanayi Sitesi’nin modernize edileceğini müjdeledi.
Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Fen İşleri Müdürü Murat Kuleli, Ulaştırma Müdürü Mehmet Nuray Tozlu ve Park ve Bahçeler Birimi Müdürü Tülin Kuleli ile birlikte Kirazlı Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden Yalova Belediye Başkan vekili Halit Güleç, esnafların sıkıntılarını dinledi. Sitede yaşanan sıkıntıları bildiklerini vurgulayan Güleç, bunların ortadan kaldırılması ve sanayi sitesinin Yalova’ya yakışır modern bir hale gelmesi için düğmeye bastıklarını söyledi.
Başkan Vekili Güleç, "Kirazlı Sanayi Sitesi adeta dert yumağı şeklinde hep ihmal edilen bir yer oldu. Oysa biz buranın Yalova’ya yakışacak bir hale getirilmesini istiyoruz. Buna yönelik planlamalarımızı da yaptık. Kirazlı Sanayi Sitesini modernize etmeye başlıyoruz. Bu kapsamda sanayinin yanından geçen dere ıslah edilecek. Zira bu dere ara ara taşarak, esnafın dükkanlarının sular altında kalmasına sebep oluyor. Yine derenin çevresine çelik bariyerler döşeyeceğiz. Daha önceki yıllarda yaşanan kazaların yeniden olmasını istemiyoruz. Yine sanayi girişini asfaltlayacağız. Bu yoldaki bozukluk herkesi rahatsız ediyor. Böylece bir meseleyi daha çözmüş olacağız. Burada göze batan ve tepki gören en önemli meselelerden birisi de altyapının eski ve yetersiz oluşu. Altyapının tamamını değil belki ama aksayan noktaları yenileyerek sanayinin altyapısının işler bir hale getirilmesini sağlayacağız. Görselliğe de büyük önem veriyoruz. Hurda araçlar burada görüntü kirliliği oluşturuyor. O araçları kaldırıyoruz. Ağaçlandırma yapacağız. Bundan sonra burası yeşil bir yer olacak. Ayrıca sitenin her yeri ayda bir kez yıkanacak. Burası Yalova adına yakışır modern bir sanayi sitesi olacak" dedi.