Kırıkkale’de Kaçak Balıkçılar Tekne İle Takip Edilecek

Kırıkkale’de Kaçak Balıkçılar Tekne İle Takip Edilecek

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kapulukaya baraj gölünde kaçak balıkçılık yapan avcılarla tekneyle takip edecek.
Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bünyesine kazandırdığı 3 personel taşıma kapasiteli tekne ile Kapulukaya baraj gölünde kaçak balıkçılık yapan avcılarla anında mücadele edecek.
Konu hakkında açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdürlüğü genel bütçe imkanlarıyla yaklaşık 37 bin TL’ye satın alınan teknenin 4,5 metre boyunda, 30 beygir gücünde ve taşınabilir özellikte olduğunu söyledi.
Bu tekne ile sadece kaçak balıklıkçılık yapan kişilere yönelik kullanılmayacağını aynı zamanda su ürünleri araştırmaları da yapmak üzere kullanılacağını dile getiren Kırbaş, “İlimizde bugüne kadar böyle bir kontrol teknesinin olmaması büyük bir eksiklikti. Biz geç de olsa bunu gerçekleştirdik. İlimizin içinden geçen Kızılırmak ve üzerinde bulunan göletleri korumamız gerekmektedir. İşte bu teknenin son derece faydalı hizmetler vereceğine inanıyoruz. Satın aldığımız teknemizle sadece kaçak balık avcılığını kontrol etmek değil aynı zamanda su ürünleri araştırmaları da yapmak istiyoruz” dedi.