Kırıkkale’de Yabani Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Kırıkkale’de Yabani Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Orman ve Su İşleri Kırıkkale Şube Müdürlüğünce, karla kaplanan doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanların köylere inmemesi için doğaya yem bırakıldı.
Yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının köylere inmesini engellemek amacıyla Orman ve Su İşleri Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir ve beraberindeki ekipler Balışeyh İlçesine Bağlı Dinek Dağı Uzunlar Mevkiinde yemleme çalışması yaptı. Amaçlarının yaban hayatının korunması olduğunu kaydeden Şube Müdürü Neslihan Akdemir, yapılan çalışma ile buğday ve et parçalarından oluşan yiyecekleri karla kaplanan doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının aç kalmamasını sağlamak ve yerleşim alanlarına inmelerinin önüne geçmek olduğunu söyledi.
KAÇAK AVLANAN 112 KİŞİYE YASAL İŞLEM YAPILDI
Şube müdürlüğüne bağlı ekiplerinin yaban hayatının korunmasıyla ilgili her türlü iş ve işlemleri yaptığını ifade eden Akdemir kaçak avlanan 112 kişiye de yasal işlem yapıldığını söyledi. Akdemir, “Av koruma ekibimiz aynı zamanda av koruma ve kontrol işlerini yapıyor. Yaban hayatının korunmasıyla ilgili her türlü iş ve işlemleri yapıyorlar. Bu anlamda 112 kişiye yasal işlem yaptık. 66 bin TL idari para cezası kestik. Bunun yanında belgelendirme çalışmalarımız da devam ediyor. 850 civarında belgeli avcı sayımız var” dedi.
FACEBOOK’TA KAÇAK AV FOTOĞRAFINI PAYLAŞAN 2 KİŞİ CEZALANDIRILDI
Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan kontrollerde de, kaçak avlanma yapan 2 kişinin tespit edilerek cezalandırıldıklarını söyleyen Akdemir, “Gelen şikayetler üzerine yaptığımız kontrollerde bir sosyal paylaşım sitesinde 2 kişiye toplamda 2 bin 500 TL idari para cezası, 2 bin 600 TL’de tazminat cezası kestik. Parayı da tahsil ettik. Şahısları da belgelendirdik. Bizim için en önemli kısım ceza kesmek yerine insanları belgelendirmek” dedi.