Kırıkkale’de Yaşayan Irakli Vatandaşlar Yardım Eli Bekliyor

Kırıkkale’de Yaşayan Irakli Vatandaşlar Yardım Eli Bekliyor

Irak’taki iç savaştan kaçarak Kırıkkale’ye yerleşen ve maddi sıkıntılar yaşayan aile, kendilerine uzatılacak yardım elli bekliyor.
2 ay önce Irak’taki iç savaştan kaçarak Kırıkkale’ye yerleşen 8 kişilik aile, sefalet içinde hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Ceplerindeki son parayı evi kiraladıkları emlakçıya verdiklerini iddia eden aile son günlerde yiyecek ekmek bile bulamadıklarını söylüyor. Ne elektriği, ne de evde ısınmak için yakacakları bir torba kömürleri bulunamayan aile şimdilik çevredeki hayırseverlerin getirdiği birkaç tabak yemekle karınlarını doyuruyor. İhtiyaçlarını karşılayamayan ailenin reisi savaşta tek kolunu kaybetmiş iş göremez durumda.
Başından geçenleri anlatan Bilal Salman Salih Al Juboori, “Elimizde bir miktar para vardı. Bir emlakçı bazı sözler verdi. Biz paranın hepsini verdik. Sorunlar arka arkaya gelmeye başladı. Isınacak kömürümüz kalmadı. Özürlü birçoğumuz var. Onun hiçbir şeyiyle ilgilenemiyoruz. Çok mağdurum. Bize yardım edecek hayırseverleri bekliyoruz. Evde yiyecek adına hiçbir şey kalmadı. Evde bulunan buzdolabı bomboş. Çocuklarımız yazılık elbiselerle duruyorlar. Elektriğimiz yok. Yarın ne olacağımız belli değil. Önce Allah’a sonra Türk insanlarına güveniyorum. Allah rızası için bize yardım edin” şeklinde konuştu.