KIRKLARDAĞI’NDA MAĞDURİYET SÜRÜYOR

KIRKLARDAĞI’NDA MAĞDURİYET SÜRÜYOR

Tartışmaları süren Kırklardağı’nda müteahhitlerin yanı sıra arsa sahiplerinden konut alan vatandaşların da mağdur edildiği ortaya çıktı. Burada ilk inşaatların yapıldığı dönemde arsa ortaklarından konut aldığını belirten Enver Yurtdaş, ne dairelerinin ne de paralarının geri verilmediğini, avukat parası ödeyemeyecek kadar mağdur edildiklerini vurguladı.
İmara açılması ile birlikte, hem imara açan belediyenin hem de burada inşaat yapan firmaların büyük tepki gördüğü Kırklardağı’nda sular durulmuyor. Kırklardağı’nda, mağdur olan yüzlerce vatandaş, haklarının verilmesi için mahkemeye başvurmuştu. Ancak burada sadece müteahhitten değil, arsa sahiplerinden konut alan onlarca vatandaşın da mağdur edildiği belgeleriyle ortaya çıktı.
NE PARASI NE DE DAİRELERİ VERİLMEDİ
2011 yılında arsa sahiplerinden 6 daire aldığını belirten Enver Yurtdaş, “O zaman henüz ortada firmalar yoktu. Bu dairelerin her biri için 50 bin TL olmak üzere, toplam da 300 bin TL ödeme yaptım. Yaptığımız anlaşmaya göre bana yapılırsa daireler, yapılmaz ise 500 metre kare arazi vereceklerdi. Ancak neredeyse 4 yıl geçti ne dairelerimi verdiler, ne arazimi, ne de paramı” dedi.
“BELGELERİMİZ VAR AMA BİZİ TANIMIYORLAR”
Sadece kendisinin değil, T.Y., N.E. ve M.K., adlı tanıdıklarının da o dönemde konut aldığını, M.K.’nin aldığı konutlar için arsa sahiplerine 460 bin TL ödeme yaptığını vurgulayan Yurtdaş, “Şimdi hiçbirimizi tanımıyorlar. Bize konut sattıktan bir yıl sonra arsa sahipleri yeni şirket kurdular. Belgelerimiz var ancak hakkımızı alamıyoruz. Avukat parası veremeyecek kadar mağdur durumdayız” diye konuştu.