Kırklareli ’cumhuriyet’ İçin Yürüdü

Kırklareli ’cumhuriyet’ İçin Yürüdü

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. kuruluş yıl dönümü Kırklareli’de Cumhuriyet sevdalılarını bir araya getirdi. Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan Kırklarelililer tek yürek oldu.
Kırklareli Belediyesi’nin düzenlediği ’Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan Kırklarelililer aydınlık bir Türkiye için yürüdü. Dingiloğlu Parkı önünde toplanan vatandaşlar, Karaumur Caddesi, Eriklice Caddesi, Waldrof Bulvarı, İstasyon Caddesi istikametinde yürüdü. Kırklareli Belediyesi’nin binleri buluşturan Cumhuriyet Yürüyüşüne Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun yanı sıra, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin de katıldı.
Kırklarelililer, yürüyüş sırasında üzerlerinde Atatürk tişörtleri, ellerinde Türk bayrakları ile muhteşem görüntüler oluşturdu. "Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz", "Ne Mutlu Türk’üm diyene", “Cumhuriyetin bekçileriyiz” sloganları atan Kırklarelililer, yaklaşık 2 saatin ardından yürüyüşün bitiş noktası olan Vilayet Meydanı’na ulaştı.
"BUGÜN İÇİMİZ BURUK"
Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu, Vilayet Meydanı’nda kurulan sahnede Kırklarelililere seslendi. Başkan Kesimoğlu, konuşmasının başında Karaman’daki maden faciasına değindi. Tek temennilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade eden Kesimoğlu, "Bugün, içimiz buruk, yine yüreğimiz yanıyor. Karaman’daki maden kazasında can kaybı olmaması tek dileğimiz. Dualarımız ve yüreğimiz yer altında bulunan emekçi kardeşlerimiz ile birlikte" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük acılarla kurulduğunu vurgulayan Başkan Kesimoğlu, "Yüreğimizdeki Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek. Sizin sayenizde buradayız. Sizinle birlikte buradayız. Bu gece burada olmanızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Cumhuriyet bayrağı, burada ve tüm Türkiye’de olan Cumhuriyet sevdalıları sayesinde her zaman dalgalanacak. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Biz bir Cumhuriyet neferi olarak dimdik mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ
Karaman’ın Ermenek ilçesinde gerçekleşen maden kazası nedeniyle Kırklareli Belediyesi’nce daha önce duyurulan havai fişek gösterileri iptal edildi. Yürüyüş esnasında Atatürk’e benzerliğe ile dikkat çeken tiyatro sanatçısı Mehmet Tokat da, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.