Kırmızı bültenle aranan Türk bakın kim çıktı!

Kırmızı bültenle aranan Türk bakın kim çıktı!

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranırken İzmir’de yakayı ele veren yasa dışı Türkiye Komünist Partisi (TKİP) üyesinin, 1999 yılında Ankara’da, ajan olduğu iddiasıyla örgüt tarafından infaz edilen Ahmet Ünkazan’ın katil zanlısı olduğu ortaya çıktı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 2 kişinin 3 ay önce İzmir’e geldiği bilgisi üzerine harekete geçti. Dikkat çekmemek için normal bir aile yaşantısı sürdüren zanlıların Bornova ilçesi Ümit Mahallesi’nde kiraladıkları evde yaşamaya başladıkları tespit edildi. Yapılan hazırlıkların ardından operasyon başlatıldı. Operasyonda gözaltına alınan O.K. ve E.D.’nin sahte kimlik kullandıkları belirlendi.

Yapılan çalışmalar sonucu evde bulunan erkek şahsın, 1999 yılında örgüt içinde ajan olduğu iddiasıyla Ankara'da bir evde infaz edilen Ahmet Ünkazan'ın katil zanlılarından aranan O.K.’nin olabileceği tahmin edildi. Ancak, sadece lise yıllarından kalma bir fotoğrafı bulunduğu için evde kalan kişinin İnterpol tarafından da aranan O.K. olduğu yönünde kesin bir bilgi elde edilemedi. Bunun üzerine O.K.'nin gizli çekilen bir fotoğrafı, Ankara'da 1999 yılında öldürülen Ahmet Ünkazan soruşturmasını yürüten polise gönderildi. Fotoğrafı alan polis memuru bu kişinin O.K. olabileceğini belirtti.

O.K. ve E.E.'yi yakalamak için polisin 10 gün boyunca yaptığı amansız takibin ayrıntıları ortaya çıktı. Ekiplerin, zanlıları takip için kaldıkları evin çevresinde karpuz sattıkları, kadın polislerin parkta örgü ördüğü öğrenildi. Yapılan hazırlıkların ardından operasyon başlatıldı. Operasyon sonucu gözaltına alınan O.K. ve E.D’nin sahte kimlik kullandıkları belirlendi. Evde yapılan aramada, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. İki zanlı emniyette ifade vermeyi reddederken, dokümanların incelenmesi sonucu olayın detaylarının ortaya çıkacağı öğrenildi.

Yakalanan iki zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.