Kırmızı et fiyatları kasapları vurdu!

Kırmızı et fiyatları kasapları vurdu!

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala kırmızı et fiyatları yeniden yükselişe geçti. Fiyatlar 40 TL'ye dayanırken, bu durum kasaplık yapan esnafı da olumsuz yönde etkiledi. Kırmızı et satışında ciddi oranda düşüş yaşanırken, vatandaşların tercihi ise genelikle bütçeye uygun olan beyaz et oldu.

Kırmızı et tüketiminin vatandaşların kırmızı eti sevmediğinden değil, pahalı olduğundan dolayı azaldığını belirten kasap Adnan Taşkan, 1 yıldır kırmızı et piyasasında sorun olduğunu ve bir türlü çözülemediğini belirtti. Bugün gelinen noktada perakende etin kilogram fiyatının 40 TL'ye kadar yükseldiğini ifade eden Taşkan, "1 yıldır sürekli et piyasasında bir problem yaşanmasına rağmen kimse ayakları yere basan bir proje ya da vatandaşı bilgilendirici bir açıklama da yapmadı. Bizler kasap olarak bu işin içinde olan insanlar olarak et fiyatlarının alımda ve satımda daha uygun olmasını ve satışların yükselmesini vatandaşında kırmızı eti gönlünce tüketmesinden yanayız. Her geçen gün vatandaşımızın alım gücü düştü. Bugün vatandaş kırmızı eti sevmediğinden değil pahalı olmasından dolayı satın alamıyor tüketemiyor" dedi.

Vatandaşların tercihi olan beyaz etin kilosunun 7 TL civarında seyrettiğini anlatan esnaf Adnan Taşkan, "Vatandaşımız kırmızı etteki boşluğunu beyaz et yani genelde kilosu 7 TL civarında olan tavuk eti ile dolduruyor. Türkiye tarım ve hayvancılık ülkesi olarak nitelendiriliyor. Bugün ithal hayvanın ya da etin gelmesine karşıyım uygun bulmuyorum. Elimizdeki imkanlarımızı daha iyi değerlendirdiğimizde bu sorunun aşılacağını inanıyorum" şeklinde konuştu