Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Destek Protokolü İmzalandi

Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Destek Protokolü İmzalandi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Türkiye'nin vizyon ve hedeflerine uygun 2023 hedeflerine uygun bir külliyeyi özelde Kırşehir’e, genelde Türkiye’ye çok daha genelde insanlığa kazandırmış olacağız” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Destek Protokolü imza törenine katıldı. İmza töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
İmza töreninde konuşan Bakan Yazıcı, Kırşehir Ahi Evran Külliyesi projesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) ve TESKOMB’nun destek sağladığını kaydederek, “Bu protokolle bugün TOBB 10 milyon, daha öncekiyle 17 milyon katkı vermiş oluyorlar. TESK 4 milyon, daha önce vermişlerdi. 6 milyon katkı vermiş oluyorlar. TESKOMB Abdulkadir Akgül Bey, daha önce 3 milyon bütçe tahsis etmişlerdi. Bu defa 6 milyon, toplam da 9 milyon. Tahsis edilen bu bütçelerle biz Kırşehir’de Ahi Evran pratiğine uygun, Türkiye’nin vizyon ve hedeflerine uygun 2023 hedeflerine uygun bir külliyeyi özelde Kırşehir'e, genelde Türkiye’ye çok daha genelde insanlığa kazandırmış olacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rıfat Hisacıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESKOMB Başkanı Kadir Akgül, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, protokolü imzaladı.