Kırşehir Valiliği Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası Başlatıyor

Kırşehir Valiliği Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası Başlatıyor

İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının hızlandırılması ve Kamu Yatırımlarının konuşulduğu istişare toplantısı yapıldı.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdürlerine seslenen Kırşehir Valisi Necati Şentürk, “Bilin ki ‘Anasız yar vatan gibi diyar olmaz’ diyerek toplantının açılışında, "Allah’ın milletimizi ezansız,bayraksız ve vatansız bırakmasın" temennisinde bulundu.
Kamu Kurumları müdürlerine seslenen Vali Şentürk, “Papa’nın Türkiye’ye gelişi münasebeti ile verdiği beyanatı hepimiz biliyoruz. Papa diyor ki, ‘Üçüncü dünya savaşı parçalı olarak devam ediyor’ doğru söylüyor. Ama üçüncü dünya savaşı Müslüman coğrafyasında Müslüman halklar arasında devam ediyor. Ölen de öldüren de Müslüman guruplar, Hırıstiyanlar Avrupa Birliği ve batı da dahil oturup uzaktan seyrediyor. Bu Müslümanları birbirine nasıl daha çok kırdırırız daha çok nasıl silah satarız nasıl bunlar arasına ihtilaflar koyup yüzyıllar sürecek sorunların tohumlarını atabiliriz düşüncesi ile devam ediyorlar. IŞID olayında bunu bariz bir şekilde gördük” dedi.
Türk milletinin büyük imparatorluklar ve devletler kurmuş yüce bir millet olduğunu anlatan Vali Necati Şentürk, toplantıda yaptığı açıklamasında, “Bir milletin yüceliği sadece ekonomik kaynaklarının yüceliği ile ölçülmez. Tarihi, kültürü, töresi, gelenekleri ve medeniyete yaptığı hizmetler belirleyici rol oynar. Türkiye Cumhuriyeti Devletini büyük yapan unsur budur. Ne ekonomisi ne yer altı kaynakları, tarihi süreçten gelen büyüklüğü töresi, örfü, adeti ve yüksek insani vasıflarıdır. Papanın da dediği gibi yerel bir üçüncü dünya savaşı devam ediyor. Bu amansız ve manasız savaştan büyük ülkeler devriliyor. Bu süreç içerisinde ise en çok mülteci alan ülkelerin başında biz geliyoruz. Savaşın devam ettiği topraklar Osmanlı coğrafyasıdır. İki milyon insan ülkemiz de mülteci statüsü ile sığınmış durumda niçin sığınmışlar diye bir şey demek durumunda değiliz. Bilindiği gibi Hazreti Peygamberde hicret etmek durumunda kalmıştı. 2 milyon mülteciden 2 bin 400 civarında mülteci Kırşehir’de sığınmacı olarak kaldı. Irak’lı, İran’lı, Afgan, Suriye’li insanlar var.
Bu insanların çoğu hem soydaşımız hem dindaşımız. Hepsi bizlerin misafirleri aralarında maddi durumları sıkıntılı olanlar da var. Mahalle muhtarları ile yaptığım toplantıda belirttim. Biz yüce bir kültürden geliyoruz. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Mağdur bir çok aileyi ziyaret ederek gerekli yardımlarda bulunduk. Fakat yaptığımız yardım yeterli değil, kardeşlik hukukunun gereklerini mutlaka yerine getirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
VALİLİK VE MÜFTÜLÜK KAMPANYA BAŞLATIYOR
Kırşehir Valiliği ve İl Müftülüğünce kampanya başlattıklarını belirten Vali Şentürk, “Bu kampanyada soydaşlarımız, dindaşlarımız Müslüman gayri Müslim kim olursa olsun bizlere sığınmış insanlara yardım etmek için kampanyayı başlatıyoruz. Cuma günü müftü camilerde vaazlarda ve hutbede bu konuyu işleyecek. Ev eşyası, giyilmemiş giysi, kuru gıda gibi yardımları mağdur insanlara ulaştıracağız. Ailelerin ihtiyaçları dikkate alınmak sureti ile dağıtımlar yapılacak. Kamu Kurum yetkilileri olarak siz öncü olacak ve bu kampanyaya sizler katılacaksınız. Bize Kırşehirliye milletimize yakışan bir tavırla yapılması gerekeni üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.