KIRŞEHİRLİ YATIRIMCI YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLMA YOLUNDA

KIRŞEHİRLİ YATIRIMCI YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLMA YOLUNDA

1 milyon 207 bin 986 metrekare alanda hizmet veren Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcı, yönetimde söz sahibi olma yolunda harekete geçerek başarılı ve ciddi adımlar atıyor.
Organize Sanayi Bölgesinde Faal Yatırım İşletmeleri Sayısının 2/3’e Erişmesi Durumunda İse Yönetim tümüyle yatırımcılardan oluşacak.
Kırşehirli yatırımcının artık yönetimde söz sahibi olmasının önünü açacak düzenlemenin oluşması için mücadele ettiklerini anlatan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Avkapan, “OSB’de Sanayicinin Yönetimde Eli Yokken Bile, Bu Vesayetin Kırılarak, Müteşebbisin Kendi Bölgesinde ve Yönetiminde Söz Sahibi Olması İçin Dernekleşme Sürecinden Başlayarak Mücadele Ettik” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Avkapan, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerin birlik değil bizlik olması gerektiği konusunda mesajlar verdi. Başkan Avkapan, “Organize’de yapılan işlerin, sürekli olarak basın açıklaması yapılarak lanse edilmedi ancak yönetimi müteşebbisin devralmasından sonra çok önemli işler yaptık.
Ben düşüncesinden sıyrılıp biz olmak yolunda birleştiğimiz sürece Orğanizemize daha güzel katkılar sunarız. Varsa bir sorun kendi içimizde birlik ve beraberlik içinde çözmemizin daha sağlıklı olacağını ve sen ben düşüncesinden sıyrılıp, biz olma yolunda ilerlemek gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
OSB’DE SON YILLARDA ÇOK GÜZEL İŞLER YAPILDI
Yapıcı, teşvik edici ve sorgulayıcı bir bütünlük içinde mesajlar veren OSB Yön. Krl. Başkan Vekili Süleyman Eraslan, ise yapılan çalışmalar hakkında yaptığı açıklamasında, “ OSB hepimizin. OSB hem bizim için hem Kırşehir ve ilçeleri için önemli. İletişim kazaları olabilir. Bunları çözmemiz gerekir. Eksikler de olabilir. Bunları dağıtmayalım. OSB sanki özerk bir bölge gibi görülüyor. Eksikler olabilir. O arkadaşlarımız da değerlidir. Bu söylemler bizi rahatsız ediyorsa sıkıntı var demektir. Biz diyeceğiz ve OSB deyince kendine özgü yönetimini üzmeyeceğiz. OSB’de son yıllarda çok güzel işler yapıldı. Yollar kaldırımları yapıldı. Şov yapmıyor arkadaşlarımız. Ama güzel şeyler oldu olacak. Bunları görmezden gelirsek şık olmaz. Bölgemizde yaşanan sorunların bizleri farklı yollara ayırmak yerine daha çok kenetlenme sağlaması gerektiğini ve bu şekilde her türlü sorunun üstesinden çok daha kolay gelineceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Bölgede işletmeleri bulunan yatırımcılarında çalışmalarına destek verdiğini ifade eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Avkapan, “Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi, elektrik tesisi ve doğalgaz şebekesi eksiklikleri yanında Bilim ve Sanayi Bakanlığı’nca 2013 yılı yatırım programına alınması sonucu toplam 6.milyon 50 bin lira yıllık yüzde bir faizle, 15 yılda ödemeli kredi kullanılmış, bununla da 50 bin metrekare sıcak asfalt,176 bin metrekarede kilit parke taş döşenimi gerçekleştirilmiş sonuçta tüm iç yollar yönetim marifetiyle yapılmış olmasına rağmen Ortaköy yolu üzerinde OSB’ye giren en fazla 3 er kilometrelik ana giriş arterleri söz verilmesine rağmen, yapılmamış olması sanayicilerin en çok yakındığı ve dillendirdiği konulardan biri oldu.
2013-2014 döneminde sorunları biraz aştık. Bölgeye iç yollar yapıldı. Belediye Nizamiye ve tanıtım tabelalarını yaptı. Yine itfaiye binası yapıldı ve yeni hizmet binası için çalışmalara başlandı. bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni hizmet binamızda, konferans ve toplantı salonları ile çok farklı uygulama alanları yer alacak. OSB’ye çöp kamyonu alındı ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. 7 bin fidan alındı ve dikiliyor. Bunların hepsi bir yılda yapıldı. 4 milyon 200 bin borç vardı. Mahsuplaşmayla kapandı. 350 bin metrekare yatırım parselleri, yatırımlar yapılmadığı için iptal edildi. Şu anda 100 bin metrekare arazi tahsis edilebilir durumda. 2015 yılında bu arsaları, isteyen yatırımcılara tahsis edeceğiz. Bu konuda, Bakanlığa başvurular yapıldı” diye açıklamada bulundu.
(EÖ-AÖ-Y)
.