Kişi başı 500 dolara insan kaçakçılığı

Kişi başı 500 dolara insan kaçakçılığı

İnsan kaçakçıları ise, fırtınanın sona ermesinin ardından İstanbul'dan gelen botla göçmenleri Midilli Adası'na geçireceklerini söyledi. Sınırı para vermeden geçmek isteyenlerin kara yolunu tercih ettiğini ancak Yunan güvenlik güçleri tarafından engellendiğini belirten kaçakçılar, gümrük kapılarından geçemeyenlerin deniz yoluna yönelmek zorunda kaldığını belirtiyor. Göçmenleri geçirmek için kişi başı 500 dolar aldıklarını ifade eden insan kaçakçıları, bir bota ortalama 30-40 yolcunun bindiğini belirterek, "Toplam 15 bin dolar topluyoruz. Bir bot zaten 10 bin dolar. Günlük bin lira bize kalıyor" dedi.

Aksaray'da toplanarak yola çıktılar

Sınır kapılarının açılmasının duyulması üzerine, sığınmacıların Avrupa'ya yolculuğu gece saatlerinde de devam ediyor. Sığınmacıların, Edirne'ye gitmek için Fatih Aksaray'da toplanarak otobüslere bindikleri görüldü.

Türkiye'nin sığınmacıların sınırdan geçişlerini engellemeyeceğini açıklamasının ardından başta Suriyeliler olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen binlerce sığınmacı, Avrupa'ya göç etmek için hareket etti. İki gündür otobüslerle, minibüslerle Edirne'ye doğru yolan çıkan sığınmacıların İstanbul'dan Edirne'ye yolcuğu gece saatlerinde de sürüyor.

Vatan Caddesi'nde sığınmacılar, gruplar halinde Edirne'ye gitmek için otobüslere bindikleri görüldü. Muratpaşa Parkı ve Aksaray Metro önünde buluşan sığınmacılar, gelen otobüsler ve minibüslere binerek sınıra doğru gidiyor.

'Burası cennet, cehenneme gidiyoruz'

Avrupa'ya gitmek için bekleyen bir sığınmacı, "Gidiyoruz ama kalbimizi Türkiye'de bırakıyoruz. Allah için Türkiye'yi çok seviyoruz Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz.. Burası cennet ama şimdi cehenneme gidiyoruz. Avrupa'ya gidiyoruz, mecbur. Karadan gideceğiz" diye konuştu.