Kitap Sevgisiyle Görme Engelini Aştı

Kitap Sevgisiyle Görme Engelini Aştı

Aksaray’da 25 yıl önce yakalandığı hastalık nedeniyle görme yeteneğini kaybeden Fuat Demir, katıldığı kitap okuma yarışmalarında aldığı derecelerle göz dolduruyor.
Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde çalışan evli ve 2 çocuk babası Demir (50), 25 yıl önce yakalandığı hastalık sonrası görme yeteneğini kaybetti. Üniversite yıllarında edindiği kitap okuma alışkanlığını gözlerini kaybettikten sonra da devam ettiren Demir, gözlerini kaybettikten sonra farklı kitap okuma yarışmalarına katıldı. Türkiye genelinde farklı tarihlerde düzenlenen, Hz. Muhammed’in hayatının anlatıldığı ilmihal yarışmasında ikinci, Kur’an-ı Kerim yarışmasında ise dokuzuncu olan Demir, aldığı derecelerle tüm engellilere örnek olmak istiyor.
Okumak istediği kitabı bilgisayarda taratıp cep telefonuna aktardıktan sonra dinleyebildiğini söyleyen Demir, kısa süre önce düzenlenen bir kitap okuma yarışmasına arkadaşlarının "örnek olursun" demesi üzerine katıldığını ifade etti. Demir, "Hayatın farklı noktalarında bulunan engelli bireylere örnek olmak için kitap okuma yarışmasına katıldım. 2 yıl önce düzenlenen bu yarışmada Aksaray’da ikinci oldum. Geçen sene de Kur’an-ı Kerim meali yarışmasında dokuzuncu olmuştum. Şimdi de ’Peygamberlerin Tevhid Mücadelesi’ isimli kitapla yarışmaya hazırlanıyorum” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Özlük ise görme engelli Demir’i yıllar boyunca tanıdığını vurgulayarak, "Fuat ağabeyim, çok mütevazı bir kişiliğe sahiptir. Kitap sevgisinin tüm insanlara örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.