Kız öğrenci yurdunda facia! Ölü ve yaralılar var!

Kız öğrenci yurdunda facia! Ölü ve yaralılar var!

Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı.

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürürken, 3 kız öğrenciye ulaşılamadı. Öğrencilerin binada mahsur kalmasından endeşe ediliyor.

13 YARALI

Aladağ'daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında, 13 çocuğun yaralandığı öğrenildi. İtfaiye erleri ve kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ederken, halen 3 kız öğrenciye ulaşılamadığı belirtildi. Yaralanan ve dumandan etkilenen çocuklar, merkez ilçelerden de sevk edilen çok sayıda ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın da ilçeye gelerek çalışmaları yerinde incelediği bildirildi.

'3 ÖĞRENCİNİN VARLIĞINDAN EMİN DEĞİLİZ'

Yangına ilişkin açıklama yapan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, mahsur kalan öğrencilere yönelik çeşitli söylentiler olduğu ancak mahsur kaldığı iddia edilen 3 öğrencinin varlığından emin olmadıklarını söyledi.

İtfaiyenin dört koldan binaya müdahale ederek yoğun alev alan ahşap katı söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Akgedik, birkaç öğrencinin alevlerden kaçmak için pencerelerden atlayarak yaralandığını ve tedavi altına alındıklarını kaydetti. Akgedik, şöyle konuştu:

“İçeride kaç kişinin bulunduğuna dair kesin bilgimiz yok. Bazıları içeride öğrenciler var diyor bazıları yok diyor. Yurtta toplamda 28 öğrenci kalıyor. Bazıları mahallelere dağılmışlar, tespitini yapamıyoruz. Bölge Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile bizim itfaiye araçlarımız yangına müdahale ediyor. Son kata girebilmiş değiliz. Öğrenciler hakkında sağlıklı bilgimiz yok. Öğrenciler daha çok köylerde yaşayan ailelerin çocukları olduğu için şu an ailelerinden de buraya gelen yok.”

İTFAİYE MÜDÜRÜ: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan, İtfaiye müdürü Nihat Sarraf, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Öğrenci yurdunda çıkan yangın saat 21.00 sularında söndürülürken, binada arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, soğutma çalışması başlatıldı.  Bu arada, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için arama çalışması başlatılırken, ilk 2 katta herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı, çalışmaların son katta yoğunlaştırılacağı bildirildi