Kız yurduna giren jiletli saldırganın kimliği belli oldu

Kız yurduna giren jiletli saldırganın kimliği belli oldu

Olay cumartesi sabah saat 06.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde bulunan üniversiteye ait 1. Kız Yurdu'nda yaşandı. Yaz okulu olduğu için öğrencilerin kaldığı yurda giren kimliği belirsiz bir kişi, odaların tek tek kontrol ettikten sonra 5. kata çıktı. Bu kişi, tek başına kalan bir öğrencinin odasına girdi.

Bu sırada Genç kız uyandı. Öğrenci ile bu kişi arasında arbede yaşandı. Elinde jilet bulunduğu öğrenilen saldırgan genç kızı ellerinden yaralandı. Öğrencinin çığlıkları üzerine yan odada kalan öğrenciler ile yurdun güvenlik görevlilerinin yardıma geldiğini gören saldırgan, olay yerinden kaçmayı başardı.

“ELİNDE KESİKLER OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Saldırının meydana geldiği sırada yurtta kalan kız öğrencilerden biri, "Bugün sabah saat 06.00 sıralarında erkek sesleriyle uyandık. Aynı odada kaldığım bir arkadaşım hemen sesin geldiği üst kata çıktı. Sonra yanımıza gelerek üst katta kalan bir kıza elinde jilet olan birinin saldırdığını söyledi. Bunun üzerine biz de giyinip dışarı çıktık.

Arkadaşımızı gördüğümüzde elinde ve kolunda kan vardı, elinde kesikler olduğunu gördük. Güvenlikçiler saldırganı kovalamışlar ancak yetişememişler. Olay, polise ve ilk yardım ekiplerine haber verildi. Arkadaşımız ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ise olayın yaşandığı odada incelemelerde bulundu" dedi.

"BİRDEN ÜZERİME SALDIRDI"

Yurtta yaşanan olayların ardından elinden yaralanan öğrenci Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi. Öğrenci '"Biri odama girdi. Sese uyandım, elinde jilet vardı. Birden üzerime saldırdı. Boğuşma sırasında bağırdım. Arkadaşlarım ses üzerine odaya geldi. Saldırgan kaçtı' dedi. Görgü tanıklarının ifadelerini alan polisin jiletli saldırganın kimliğini tespit ettiği öğrenildi.

BİRDEN FAZLA ODALA GİRDİ

Olaydan sonra polisin güvenlik kameralarını incelediğini ifade eden öğrenci, saldırganın binaya yangın merdiveninden girdiğinin tespit edildiğini söyledi. Kız öğrenci, "Polis kameraları izlerken biz de izledik bu görüntüleri. Görüntüdeki saldırganı yurtta kalan bazı arkadaşlarımız gece saatlerinde kampüs içinde de görmüşler. Görüntülerde bu kişinin tek bir odaya değil birden fazla odaya girip kontrol ettiğini gördük.

Saldırıya uğrayan arkadaşımızın odada tek başına kaldığı için saldırıya uğradığını düşünüyoruz. Yaralı arkadaşımı ambulansta gördüm. Saldırgan kendisine sesini çıkarırsan 'seni keserim' demiş. Ancak arkadaşımız buna refleks göstererek elleriyle engel olmaya çalışmış. Bu nedenle ellerinde kesikler var" diye konuştu.