Kızartma yaparken evini yaktı!

Kızartma yaparken evini yaktı!

Perdelerin tutuşması nedeniyle çıkan yangın kısa sürede evin tamamını sararken, içerdekiler kendilerini güçlükle dışarıya attı. Olay, dün saat 13.30 sıralarında Sarıyer Darüşşafaka Mahallesi Asma Sokak'ta bulunan 5 katlı bir binanın 4. katında meydana geldi. İddiaya göre, Zerrin Ö. öğle saatlerinde uyandıktan sonra kahvaltı hazırlamak üzere mutfağa girdi. Evdekilerin uyuduğu sırada ocağa tava koyan Zerrin Ö., daha sonra tavaya yağ döktü.

Tavadaki yağ ısındıktan sonra Zerrin Ö.’nün patatesleri bir anda tavaya koydu. Patateslerin tavaya aniden konulması nedeniyle oluşan kıvılcımlar, ocağın yanında bulunan perdeye sıçradı. Sıçrayan kıvılcımlar biranda mutfaktaki tüm perdeleri sardı. Alevlerin giderek arttığını gören Zerrin Ö., evdekilerle birlikte apartmandan dışarıya çıktı. Durumu gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binanın içinden ve dışından müdahalede bulunarak yangını kısa sürede söndürdü. Zerrin Ö. ve evdeki diğer kişiler ise şaşkın bakışlarla yangının söndürülmesini izledi. Çevre binalardaki vatandaşların bazıları itfaiyenin müdahalesini evlerinden izlerken, bazıları da dışarıdan izledi.

Olayı gören Yalçın Kırış isimli vatandaş, “Yemek yerken bir anda tüpten çıkmış. Biranda alev almış hiçbir şey anlamadık. Ölü veya yaralı yok” dedi.Polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.