Kızılay’dan ’kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ Kampanyası

Kızılay’dan ’kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ Kampanyası

2007 yılından beri vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla sesleniyor.
Kurban Bayramı’nda Kızılay Modeli sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini amacına ve kurallarına uygun olarak yerine getirebileceklerini belirten Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, "Türk Kızılayı’nın ’Kurban’da Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak" dedi.
İYİLİK SINIR TANIMIYOR
Çizen, "Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayı’na kurban vekaletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 650 TL öderken, yurtdışı kurban vekalet bedeli için de 350 TL ödenecek. Yurtdışındaki koşulları göz önünde bulunduran Türk Kızılayı, Yurtdışı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyasını, 11 bin hisse ile sınırlı tutacak" diye konuştu.