Kızılay’dan Sığınmacı Yezidilere İnsani Yardım

Kızılay’dan Sığınmacı Yezidilere İnsani Yardım

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD’in saldırıları sonrası kaçarak Siirt’e sığınan Yezidilere, Türk Kızılay Derneği Siirt Şubesi aracılığıyla insani yardım malzemesi dağıtıldı
Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından göçebe aileler için yaptırılan iskan konutlarına yerleştirilen Yezidi aileleri ziyaret ederek sorunları dinledi. Siirt’te sığınan komşu ülke vatandaşlarına yardım yapmayı insani bir görev olarak gördüklerini belirten Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, misafir olan Iraklı vatandaşların her türlü barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Pala, “Onlar bizim misafirlerimiz. Hiçbir şekilde mağdur etmeden tüm ihtiyaçlarını karşılamaya alışıyoruz. Valiliğimiz, Belediye ve Kızılay derneğiyle ortak hareket ederek ihtiyaçları koordineli bir şekilde temin ediyoruz. Barınma başta olmak üzere eğitim, sağlık gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladık, bugünden sonra da Siirtlilerin misafirperverliğini göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Kızılay Derneği Siirt Şubesi Başkanı Yener Tanık ise, Türk Kızılay’ının din, dil ve ırk ayrımı yapmadan dünyanın her yerinde mağdur insanların yardıma koşan bir teşkilat olduğunu söyledi. Tanık, Siirt’te misafir edilen bin 200 kişi için 150 tane kampet, 5 bin parçadan oluşan 100 koli giyim yardımı, 120 aileye yetecek 1 ton zeytin, 500 kilogram peynir, yarım ton reçel, 100 adet çocuk oyuncağı ve her aile için hijyen paketi hazırlattıklarını söyledi. Tanık, yardımların ihtiyaç ölçüsünde devam edeceğini sözlerine ekledi.
Daha sonra araçlardan indirilen yardım kolileri, sığınmacılara dağıtıldı. Kampet ve hijyen paketleri ise evlere bırakıldı.