Kızılca Deresi Islah Çalişmalari Başladı

Kızılca Deresi Islah Çalişmalari Başladı

Kızılca Deresi ıslah çalışmaları Selçuk mahallesi Bucakçayır bölgesinden itibaren başlatıldı.
Kızılca Deresinin Selçuk Mahallesi kısmında kalan bölümünden başlatılan çalışmalar kapsamında derenin çevre duvarı yapılıyor. Çalışmalar kapsamında dere üzerinde köprülerde oluşturulacak. Çalışmalar sonunda düzenli bir dere haline gelecek olan Kızılca Deresinin çevresinde peyzaj çalışmaları da yapılacak.
Dere ıslahı 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacak
Niğde’nin yıllardır sorunlarından biri olan Şahinali, Burhan, Çayır ve SAelçuk mahalleleri içerisinden geçen kızılca deresi ıslah çalışması hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kızılca Deresinin 5 Şubatta ihalesi gerçekleşmişti. Bu bağlamda yapılan bir takım itirazlar sonucu kamu ihale kurumu en uygun fiyatı veren firmaya ihaleyi verdi. Sonuç itibari ile ihaleyi alan firma işe başladı. Hızlı bir şekilde dere ıslahının gerçekleşmesi ile ilgili şantiye kuruldu ve şu anda çalışmalar devam ediyor. Bu sene 2014 yılının sonuna kadar kızılca deresinin Selçuk Mahallesine denk gelen kısmından çevre yoluna denk gelen kısmın 200 metre altına kadar olan bölümünün inşaatı tamamlanacak. Önümüzdeki yıl da eski sanayi olmak üzere Burhan Mahallesi ve Şahinali Mahallesine denk gelen kısmın inşaatı tamamlanarak 2015 yılının sonuna kadar dere ıslah projesi ikmal edilmiş olacak. Kızılca deresi etrafındaki çevre düzenlemesini de hemen ıslah işlemi tamamlandıktan sonra gerçekleştireceğiz. Kızılca Deresinin etrafını güzel bir rekreasyon alanı haline getirmiş olacağız" dedi.
Niğde kötü kokudan kurtulacak
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak yapacağımız ikinci arıtma tesisi ile beraber Niğde’mizin atık su arıtma problemini ve dereden kaynaklanan koku ve sıkıntıları tamamen 2016 yılının başına kadar bertaraf etmiş olacağız. Bu projenin gerçekleşmesine, programa alınmasına, ödeneklerinin konulmasına emek veren başta ilimizin Milletvekilleri olmak üzere, Devlet Su İşleri yetkililerine teşekkür ediyorum. 25-30 trilyonluk bir iş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.