Kızılcadağ’da Erozyon Ve Sel Uygulaması Projesi

Kızılcadağ’da Erozyon Ve Sel Uygulaması Projesi

Uluslararası Antalya Korkuteli Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitimi Model Uygulama Projesi kapsamında, Korkuteli ilçesi Kızılcadağ Mahallesi’ndeki 25 hektarlık alanda erozyon ve sel kontrolü metotları uygulandığı belirtildi.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara başkanlığında, Erozyon Dairesi Başkanı Hayrettin Yıldırım Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, Erozyonla Mücadele Şube Müdürü Mahmut Kılıç, Uluslararası Yangın Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ülküdür ve Mühendis Halil Yıldırım’dan oluşan bir heyet, Uluslararası Antalya Korkuteli Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitimi Model Uygulama Projesi Sahasında incelemelerde bulundu.
Uygulama proje sahasını gezen Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, "Uluslararası Antalya Korkuteli Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitimi Model Uygulama Projesi, Korkuteli ilçesinde 25 hektar alanda erozyon ve sel kontrolü metotlarının uygulandığı bir pilot proje uygulamasıdır. Proje sahasında çevirme hendeği, geonet eşik, kafes tel eşik, kuru duvar eşik, misk eşik, ahşap eşik, ekskavatörle çukur açılması, işçi ile gradoni teras yapılması, kutu gabyon, çalı takviyeli teras, ekskavatör çukur, paletli traktörle alt toprak işlemesi ekskavatör teras, geocel, geocel çuvallı sedde, geonet çit, kafes tel çit teras, ,taş kordon ve taş kaplama yapımı gerçekleştirilmiştir. Korkuteli Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitimi Model Uygulama Projesi kapsamında 2014 yılı sonunda tesis çalışması bitirilecektir. Proje 2015 yılından itibaren hizmet verecektir. Dünyada uygulanan erozyon ve sel kontrolü tekniklerinin görülebileceği ulusal ve uluslararası eğitim gayesi ile model uygulama alanı oluşturulmuştur" dedi.
2013 yılında Ankara Gökçeyurt ve Mersin Hacıalan’da Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitimi Model Uygulama sahası tesis edildiğini belirten Gözükara, "2015 yılında Afyonkarahisar Sultandağı’nda Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitimi Model Uygulama sahası tesis edilecektir. Model projelerin yapılmasıyla erozyon ve sel kontrolünde yapılacak çalışmalarda kurumsal kapasiteyi artırılmak ve yeni erozyon ve sel kontrolü tekniklerini geliştirmek hedeflenmektedir" diye konuştu.