Kızıltepe Hükümet Konağı’na Saldırı

Kızıltepe Hükümet Konağı’na Saldırı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, yol kapatarak eylem yapan bir grup çiftçi, Hükümet Konağı’nı taşladı. Olayda kaymakamlık makam aracı ile Hükümet Konağı’nın camları kırıldı.
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde toplanan bir grup çiftçi, taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle yolu trafiğe kapattı. Grup, öğle saatlerinde Kızıltepe Kaymakamlık binasını taşlayarak ’Kaymakam dışarı’ sloganları atmaya başladı.
Polisin gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştığı yüzleri kapalı grup, Hükümet Konağı ve kaymakamlık makam aracını taş yağmuruna tuttu. Saldırı sonucu Hükümet Konağı ile makam aracının camları kırıldı.
İlçede, olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapatırken, İpekyolu’nun Nusaybin-Viranşehir karayonunun da trafiğe kapatıldığı kaydedildi.
KAYMAKAM POLİS ARACIYLA BİNADAN UZAKLAŞTIRILDI
Olaylarla ilgili olarak bir açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Bilindiği gibi çiftçilerin eylemi var. Ancak çiftçiler ile ilgisi olmayan yüzü kapalı bir kısım genç kaymakamlık binasını taşladı. Makam aracının ve binanın bazı camları kırıldı" dedi.
Kaymakam Ermiş, konuşmasının ardından Hükümet Konağı’ndan polis aracı ile çıktı.