Kızıltepe’de Öğrencilerin Okul Sevinci

Kızıltepe’de Öğrencilerin Okul Sevinci

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2014 2015 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı saatler kala öğrencileri okul heyecanı sararken, veliler ise çocukların okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi almanın telaşına düştü.
Pazartesi günü 2014-2015 eğitim öğretimin yılının başlaması ile Kızıltepe ilçesinde ders başı yapacak 60 bin 480 öğrencinin ihtiyacı için velileri alış veriş telaşı sardı. Yeni okulla tanışacak minik öğrencileri tatlı bir telaş sararken, ailelerde ise çocukların kıyafet ayakkabı ve kırtasiye malzemesi almanın telaşına düştü. Kızıltepe esnafı ise satışlardan memnun olduklarını söyledi. Okul kıyafetlerinin 65 ile 85 lira, çantaların 10 ile 100 lira arası, ayakkabıların ise 15 liradan 35 lira arasında değiştiği belirtildi. Yeni eğitim öğretime başlayacak bir öğrencinin okul masrafının 120 ile 250 lira arsında olacağı kaydedildi.
Okula başlayacak çocuğu için alış verişe çıktığını belirten velilerden Abdürrahim Sılgan, çocuğunun ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. Sılgan, “Pazartesi günü inşallah çocuğum okula başlayacak, biz de lazım olan kırtasiye malzemelerini alıyoruz. Bugün çanta ile kalemlik aldık. Pazartesi günü ise öğretmenin tavsiyesi üzerine defterleri de alacağız. Fiyatlar uygun, geçen seneki fiyatlarla hemen hemen aynı” dedi.
Bir öğrencinin kırtasiye ihtiyacının 45 liradan başlayıp 120 liraya kadar değiştiğini söyleyen kırtasiye işletmecisi Osman Kılınç ise, satışların iyi olduğunu söyledi. Kılınç, "Satışlardan memnunuz. Birinci sınıfa başlayacak bir öğrencinin kırtasiye malzemesi 45 liradan başlayıp 60, 70 liraya kadar fiyat değişiyor. Orta ve lise öğrencileri için ise 70 liradan başlar 120 liraya kadar değişir. Çantaların fiyatı ise 10, 15 liradan başlayıp 100 liraya kadar değişiyor" diye konuştu.
Bu sene İmam Hatip Ortakulu’na başlayacağını söyleyen Berat Sadunoğulları isimli öğrenci de öğnceliği kıyafete verdiğini söyledi. Sadunoğulları, "Bu sene İmam Hatip Ortakulu’na başlayacağım. Onun için ilk önce kıyafet almaya geldim. Kıyafet aldıktan sonra ayakkabı ve kırtasiye malzemesini alacağım” ifadelerini kullandı.
Kıyafet fiyatlarının 65 lira ile 85 lira arası değiştiğini belirten giyim mağazası sahibi Veysi Ece, tüm okul kıyafetlerini bulundurduklarını söyledi. Ece, “Tüm okulların kıyafetleri bizde mevcut, normalde toptan satışını yapıyoruz. Kampanya başlattık. Fiyatlarımız uygun, ilkokul çağında öğrencilerin kıyafetleri 65 lira, orta ve lise kısmında ise 75 ile 85 lira arasında değişiyor” dedi.
Fiyatların geçen seneye göre aynı olduğunu ifade eden veli İbrahim Akgül, “Malumunuz önümüzdeki Pazartesi günü okullar açılıyor bizde çocuklarımızın okul ihtiyacını karşılamak için alış verişe çıktık. Çocuklara kıyafet kırtasiye malzemesi aldık şimdi ise onlara ayakkabı alıyoruz. Fiyatlar ise geçen seneye göre aynı, fiyatlarda bir değişim gözükmüyor” şeklinde konuştu
Esnaf Ata Acar ise satışlardan memnun oldukların söyledi. Acar, "Çoğunluk olarak spor ayakkabı satıyoruz. Önümüzde kış olduğu için daha sıcak tutuyor. Onun için spor ayakkabıları daha çok tercih ediliyor. Spor ayakkabıların fiyatı 10-15 liradan başlayıp 30-35 lira arasında değişiyor. Genel itibariyle müşteriler 20 liralık spor ayakkabılarını tercih ediyorlar” diye konuştu.