Kızıltepeli Berberlerden Örnek Davranış

Kızıltepeli Berberlerden Örnek Davranış

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki berberler, IŞİD’in saldırıları nedeniyle kaçarak kente yerleşen Yezidileri ücretsiz tıraş ediyor.
Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD’in saldırıları sonucu kaçarak Kızıltepe’ye sığınan Yezidilere berberler sahip çıktı. Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav’ın girişimleriyle bir araya gelen Kızıltepeli 18 berber, ilçeye sığınan Yezidilere ücretsiz olarak traş hizmeti sunuyor. Kızıltepe Belediyesi tarafından halk evlerinde misafir edilen yaklaşık 600 Yezidi’yi bulundukları yerde ziyaret eden Kızıltepeli berberler, Yezidileri tıraş etti. Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, odaya üye 18 berberlerin görev aldığı çalışma kapsamında yüzlerce Yezidi misafirin tıraş edildiğini söyledi. Ayav, "Sosyal dayanışma refleksiyle tanıdığımız berberlerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantıda Yezidi misafirlerimiz için nelerin yapılabileceğini konuştuk ve misafirlerimize kendi alanlarında tıraş hizmeti sunabileceklerini önerdim. Sağolsunlar hummalı bir çalışma ile örnek sayılacak bir hizmette bulundular. Tıpkı berberlerimizin yaptığı gibi diğer meslek alanlarında faaliyet gösteren üyelerimizle birlikte farklı alanlarda da yardımlarımız sürecektir. Rojavalı misafirlerimiz için ne yaptıksa bugün Yezidi misafirlerimiz için de onu yapacağız" dedi.
Kızıltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi de olan kuaför A. Basıt Aydın ise, düzenlenen organizasyonda emeği olduğu için kendisini mutlu hissettiğini söyledi. Aydın, "Bugün burada görev alan bütün meslektaşlarımız, insani olarak kendi üzerlerine düşen görevi büyük bir memnuniyetle yerine getiriyorlar. Herkes yaptığı işin mutluluğunu yaşıyor. Yezidi misafirlerimiz de yapılan hizmetten oldukça memnun. İnşallah bize ihtiyaç duyulan her fırsatta bizler burada olacağız" diye konuştu.
Yezidiler, kendilerine yardımcı olan kuaförlere teşekkür etti.