Kızıyla birlikte sevgilisine kaçtı!

Kızıyla birlikte sevgilisine kaçtı!
Kaynak ustası 38 yaşındaki Emin T. iş için Adana'da İstanbul'a gitmek zorunda kaldı.  

Eşi 35 yaşındaki Nurcan T. bunu fırsat bilerek  yaşındaki kızınıda alıp sevgilisine kaçtı.

Emin T.’nin açtığı dava boşanmayla sonuçlanırken, mahkeme küçük kızın velayetini babaya verdi.

Ayrıca sevgilisiyle birlikte yaşayan Nurcan’ı ağır kusurlu bulup, eski eşine 20 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti. Ancak mahkeme kararına karşın E.T.’yi bulamayan baba, kızının kendisine teslim edilmesini bir türlü sağlayamıyor.

O dönem uzman çavuş olan Emin T., 2002’de Nurcan K. ile evlendi., 2010 yılında da kızları E. dünyaya geldi. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle uzman çavuşluktan ayrılan Emin T., Mersin’e yerleşti, ardından da 2012 yılının ocak ayında kaynak ustası olarak çalışmak üzere İstanbul’a gitti. Aynı dönemde Nurcan K., yanına şimdi 5 yaşında olan kızı E.’yi de alıp, sevgilisi M.G. ile Karaman’a kaçtı. Buraya yerleşen ikili birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, Nurcan K.’nın ağabeyi ile babası, damatları Emin’i arayarak Nurcan’ın M.G. ile kaçıp birlikte yaşamaya başladığını söyledi. Bu gelişme üzerine Mersin’e dönen Emin T., Mersin 4’üncü Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açıp 200 bin lira maddi 200 bin lira da maddi tazminat talebinde bulunup, kızlarının velayetini talep etti. Nurcan K., da eşinin kendisine şiddet uyguladığını, ayrılmak istemesine karşın ailelerin aracılık etmesi nedeniyle vazgeçtiğini, 40 bin lira maddi, 40 bin lira da manevi tazminat istedi.

BAŞKA BİRİYLE KAÇIP BİRLİKTE YAŞAMAK SADAKATSİZLİK

2014 yılında mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi. Nurcan K.’nin ’Bir başka erkekle kaçarak beraber yaşamaya başlaması nedeniyle evlilik birlikteliğinin temelden sarsıldığı, boşanmaya neden olan bu olayda ağır kusurlu olduğu’ vurgulanarak eski eşi Emin T.’ye 5 bin lira maddi tazminat ödemesine karar verdi. Ayrıca, boşanmaya neden olaydaki sadakatsizlik eyleminin davalının kişilik hakkına saldırı niteliğinde olduğunu, bu nedenle Nurcan K.’nın eski eşine 15 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

ÇOCUĞUN MENFAATİ GÖZETİLDİ

’Çocukların velayeti düzenlenirken anne ve babalık duygularının tatminden ziyade çocukların menfaati gözetilir. Çocukların tahsili, terbiye ve yetişmeleri bakımından en uygun tedbir mahkemece alınır’ görüşüne yer veren mahkeme, boşanma gerekçesi ve alınan uzman raporlarına göre, E.’nin velayetinin babaya verdi. Mahkemeye, Nurcan T.’nin maddi ve madeni tazminat ile yoksulluk nafakası taleplerini de ’tam kusurlu’ olması nedeniyle reddetti.

ANNE İLE ÇOCUK KAYIP

Kararın kesinleşmesi üzerine Emin T., İcra Müdürlüğü aracılığıyla Karaman’a giderek kızını almak istedi ancak verilen adreslerde bulamadı. 2 kez işlem yaptırıp sonuç alamayan Emin T., Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na kızının bulunup kendine teslim edilmesi için suç duyurusunda bulundu.

Oğlu Emin’in yaşadığı olaylar nedeniyle büyük rahatsızlık duyduğunu belirten baba Nihat T., tek isteklerinin bugüne kadar hiç sesini bile duymadıkları torunları E. olduğunu söyledi.

DEDE TAKİP EDİYOR

Torunu E.’nin annesi tarafından kaçırıldığını anlatan dede Nihat T., İcra Müdürlüğü ile torununu geri almanın mümkün görünmediğini belirterek şöyle dedi:

"2 kez verilen adrese İcra Müdürlüğü görevlileri ve polisle gittik. ’Burada yok’ deniliyor bunun üzerine görevliler anne ile Ecri’nin olmadığı yönünde tutanak tutup ayrıldı. Her gidişte bir harç ödüyoruz. 100 kez de bu şekilde gitsek torunumu bulamayacağız. Mahkeme kararı ile velayeti bize verilen torunumu alamayacak mıyız? Mahkeme kararını kim nasıl uygulayacaksa uygulasın ve bizi sesini bile duyamadığımız torunumuza kavuştursun. Başka bir isteğimiz yok."