Kktc İngiliz Yüksek Komiserliği Önünde Kobani Eylemi

Kktc İngiliz Yüksek Komiserliği Önünde Kobani Eylemi

KKTC’de yüksek öğrenim gören çoğunluğu Kürt kökenli öğrenciler, Kobani olaylarını protesto etmek amacıyla KKTC İngiliz Yüksek Komiserliği önünde gösteri düzenledi. İngiliz Polis kordonu altında yüzlerce kişinin katıldığı eylemde Kürtçe sloganlar atıldı, pankartlar açıldı, marşlar okundu.
Mezopotamya Kültür Merkezi, Yeni Kıbrıs Partisi, Baraka Kültür Merkezi, KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, Devrimci Komünist Birlik ve Birleşik Kıbrıs Partisi’nin isminin yer aldığı bildirinin okunmasının ardından eylemciler olaysız dağıldı. Ortak bildiriyi okuyan Aziz Sarı, Kürtlerin yaşadığı Türkiye sınırına yakın Kobani’ye IŞİD örgütü tarafından düzenlenen silahlı saldırılara dikkat çekmek ve bu kasabada yaşanması muhtemel bir katliamın önüne geçmek için uluslararası camiayı harekete geçirmek amacıyla düzenlediklerini ifade etti. Ortak açıklamada, Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiği de iddia edildi.
IŞİD’in “emperyalist güçlerin Ortadoğu projesi kapsamında kullandığı maşalardan biri” olduğu belirtilen açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti, IŞİD ve benzeri çetelerden desteğini derhal çekmeli aksi halde bu tavır halkların barışına ihanet olacaktır” denildi. Açıklamada, Avrupa ülkeleri de dahil uluslararası topluma Kobani halkına destek çağrısında bulunuldu. Otobüs Terminali’nden yürüyüşe geçen eylemciler, güzergah üzerindeki Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne polis kordonu nedeniyle yürüyemediklerini ifade ederek Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktıklarını belirtti.