Kobani Eylemleri

Kobani Eylemleri

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, “Şiddet ortamı, puslu havadan rant devşirmekte mahir terör örgütlerinin ve emperyalist ülkelerin işine yarar” dedi.
Sendika binasında sendika yöneticileri ile toplantı yaptıktan sonra basın açıklaması yapan ve Kobani eylemlerini değerlendiren Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, “Kobani ile dayanışma bahanesiyle ülkemizde 1990’lı yılları aratmayan kapsamlı şiddet eylemlerinin başlatılmasına yönelik çabaları teessürle izliyor, milletimizin bir daha bu oyuna gelmeyeceğine inanıyoruz.
Halkın malına ve canına kast ederek, Devlet malına zarar vererek, kendilerine yardıma koşan ambulans, itfaiye, polis araçlarına zarar vererek Kobani’ye destek olunamaz, IŞİD’in ürettiği vahşet sona erdirilemez. Ülkenin birçok yerinde kargaşa çıkararak, huzur bozucu eylem yaparak oradaki insanlara yardım sağlamayacağı gibi onların oradaki varlıklarının teminatı olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine zarar verecektir. İşbirlikçi İsrail’in, ABD’nin, Avrupa’nın ve Esad’ın ekmeğine yağ sürecektir. Kinin, nefretin, acımasızlığın kol gezdiği bir ortam oluşturmak hedefiyle sokak eylemlerine tevessül edilmesi, Kobani’de bitirilmesi gereken IŞİD zulmünü daha da artırmak dışında bir sonuç doğurmaz” ifadelerini kullandı.
“Hayata geçirilmek istenen şiddet ortamı, puslu havadan rant devşirmekte mahir terör örgütlerinin ve emperyalist ülkelerin işine yarar. Böyle bir ortam Türkiye düşmanlarını sevindirirken Türkiye’den destek bekleyen, Türkiye’nin yardım elini görmek isteyenlerin umutlarını azaltır. Buna millet olarak bölgenin güçlü ülkesi Türkiye olarak izin vermeyiz, veremeyiz. Bölgenin neredeyse tek barış ve istikrar adası olma özelliğini taşıyan ülkemizin önünü kesmek ve bölgede kalıcı barışın tesisini engellemek için sahnelenen bu oyunu görmeliyiz. Kim olursa olsun bu oyunu görmezden gelen, figüran olarak katkı sunan, milletin basiretine ve devletin huzuru sağlamaya yönelik kudretine destek olmayan herkes bu kalleşçe saldırı planının ortağı olma sorumluluğu taşıyacağını unutmamalıdır” diyen Bingöl, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
“Malatya Sağlık-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyor, Kobani’de IŞİD, Suriye’de Esed zulmünün son bulması ve mazlumlara sahip çıkılmasını destekliyoruz. Benzer şekilde ülkemizde terör ve şiddetin hakim kılınmasına dönük planları da milletimizin birliği ile bertaraf edeceğine yürekten inanıyoruz.”