Kobani Eylemlerinde Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kobani Eylemlerinde Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Umut Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (UMUT-DER) tarafından Türkiye genelinde IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını bahane ederek çıkarılan eylemlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cuma namazına müteakip Hunat Camii’nde toplanan UMUT-DER üyeleri, Türkiye genelinde IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını bahane ederek başlatılan eylemlerde hayatını kaybedenler için gıyabi namazı kılındı. ’PKK için yaşasın cehennem’ sloganları atan grup üyeleri, dua etti. Burada üyelere seslenen UMUT-DER Başkanı Mehmet Göktaş, "Sakallı gördükleri her insanı katlettiler. Onlarca devlet dairesini yakarak zarar verdiler. Devletimize ait araçları yaktılar. Son olarak da Bingöl’de 2 polisimizi şehit ettiler. Ölen polislere Allah’tan rahmet diliyorum. Bunlar Müslümanlar arasında fitne sokarak yüce dinimize zarar vermektedirler ama amaçlarına ulaşamayacaklar" ifadelerini kullandı.
Polis ekipleri de cenaze namazının kılındığı cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, grup olaysız bir şekilde dağıldı.