Kobani Olayları

Kobani Olayları

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, “Yapılan olaylar, insanlık dışı hareketler ile ülkenin bölünmez bütünlüğünü sarsmışlardır” dedi.
Kobani ve İŞİD bahane edilerek çıkarılan olaylar nedeniyle yaptığı açıklamada, vatandaşları sağ duyuya davet eden ESKKK Başkanı Ali Evren, ”Komşu ülkelerdeki yaşanan insanlık dışı hayatlarını kaybedenleri gördükçe insan kendinden geçmektedir. Oradaki olaylarda canlarını kurtarmak için yalın ayak ülkemize sığınmışlardır. Burada Türkiye Cumhuriyeti mezhep ayrımı yapmadan herkesime aynı şartlarla bakılmaya da devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.
Evren, “Ancak bu ülkeyi bir yerlere götürmek isteyenler illerde yürüyüşlerle yakıp yıktıkları görülmüş, yapılan olayların insanlık dışı hareketler ile ülkenin bölünmez bütünlüğünü sarsmışlardır. Yakılıp yıkılan işyerleri hepsi de kardeşlerimizindir. Milli servettir. Yapılan zararlar Türkiye Cumhuriyeti hazinesinden gitmektedir. Eğer halen şehitlerimizin kanları ile yoğrulan ay yıldızlı Türk Bayrağımız yakılıyorsa Atatürk’ün büstleri kırılıyorsa bunun nedeni ülkemizi karanlık günlere götürmek isteyenler var. Onun için her kesimdeki insanların oturup düşünmesi gerekir. Tüm anne babalar bu çocuklarımıza kardeşliği öğretmesi gerekir. Çünkü Vatan tekdir burada doğduk burada öleceğiz" dedi.
Evren, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bu ülke bugüne kadar bir çok kavgalar yaşamış Bunca acı tecrübelere rağmen ülkemizin kalkınarak yoluna devam ediyorsa dış mihraklar çomak sokmaya çalışıyorsa bizler bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bu olaylardan sonra herkesi sağ duyuya davet ediyoruz. Bu kardeşlik akrabalıklar sonsuza kadar devam edilmelidir.”