Kobani Olaylarında Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kobani Olaylarında Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Türkiye genelinde IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını bahane eden terör örgütü yandaşlarınca çıkarılan olaylarda hayatını kaybedenler için İstanbul’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Fatih Camii’nde kılınan cuma namazı sonrası başta Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyeleri olmak üzere çok sayıda STK üyesi bir araya gelerek, çıkan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazında, Türkçe ve Kürtçe pankartlar açılarak, PKK ve HDP lanetlendi.
Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından kalabalığa hitap eden HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük, olayların çıkış tarihinin Selahattin Demirtaş’ın ABD dönüşünde meydana gelmesinin oldukça manidar olduğunu ifade ederek, “Olaylardan 1 hafta önce HDP’nin ele başısı Amerika’ya gidiyor ve 2 gün sonra bu olaylar patlak veriyor. Bunların hiç biri tesadüf değildir. Biz bu emirlerin nerelerden verildiğinin farkındayız ve biliyoruz” diye konuştu.
“BÖLGEDE ÇİFT TARAFLI DEĞİL, TEK TARAFLI ÇATIŞMA VAR”
Çıkan olaylar ile ilgili medyaya ve bazı çevrelere de çağrıda bulunan Elibüyük, bölgede HÜDA PAR üyeleri ile PKK arasında çift taraflı bir savaşın olmadığını, aksine PKK unsurlarının tek taraflı saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti. Elibüyük, “Ben buradan 4 kesime seslenmek istiyorum; ey Türk kardeşlerim, ben de bir Türk’üm. Allah şahittir ben bu kardeşlerden İslam adına başka hiçbir şeye şahit olmadım. Tek dertleri ve gayeleri varsa, bu toplumun ıslahı için çalışmak. Bunun için mallarını ve canlarını ortaya koydular. Ey Kürtler; sizi temsil ettiğini söyleyenleri görün. Allah’ın ‘kutsal’ saydığı ayları, günleri, Kurban Bayramını ‘kara kurban’ diyerek, halkına Kurban Bayramı’nı kutlamasını yasaklayan zihniyeti görün. Arefe günü esnafın iş yapacağı bir zamanda dükkanlarını kapattırarak esnafı zor durumda bırakan zihniyeti görün. Bakın kim sizin temsilciniz. Bunlar Kürt halkının temsilcisi olamazlar çünkü Müslüman Kürt halkının hiçbir kutsalıyla barışık değiller. Çağrım medyaya; ey medya, değerli basın mensupları, verdiğiniz haberleri objektif verin. Şu anda bölgede çift taraflı bir savaş, çift taraflı bir çatışma yoktur. Nasıl çift taraflı çatışma ki; bu ölen, yaralanan bizim kardeşlerimiz, dükkanları, işyerleri yağmalanan bizim kardeşlerimiz. Sizden ricamız; haberlerinizi yaparken bölgedeki yerel unsurlardan bilgi alarak haberlerinizi gözden geçirin. Benim bir diğer çağrım da; Müslüman halkımıza. Bizim inancımızda ‘mağlubiyet’ diye bir şey yoktur. Biz öldürülsek de, horlansak da malımız canımız yağmalansa da, bizde mağlubiyet yoktur. Sadece imtihan vardır. Biz bu gün imtihana tabi tutulduk” şeklinde konuştu.
Kalabalık, kılınan gıyabi cenaze namazı ve yapılan açıklamaların ardından sloganlar eşliğinde olaysız şekilde dağıldı.