Kobani Protestosuna Biber Gazlı Müdahale

Kobani Protestosuna Biber Gazlı Müdahale

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ikinci gününe giren IŞİD’in Kobani işgalini protesto eden gruba polis biber Akrep isimli zırhlı araçla biber gazlı müdahale etti. Ateş yakarak, refüj taşlarıyla yolu kapatmaya çalışan gruba jet hızıyla karşılık veren Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göstericileri kısa sürede etkisiz hale getirdi. Polis ekiplerinin büyümeden önlediği olay sonrası taşlı saldırıda bulunan grup, HDP’li yöneticiler ve Mahallenin önde gelenlerinin araya girmesi ile dağıtıldı.
İKİNCİ KEZ POLİS MÜDAHALESİ SERT OLDU
Türkiye’nin birçok kentinde yaşanan Kobani protestolarının ikinci gününde Nazillili göstericiler polis ile karşı karşıya geldi. Nazilli’de Yeşilyurt ve Prof. Muammer Aksoy Mahallesinde toplanan doğu kökenli bir grup gösterici, Aydın-Denizli devlet karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Dünkü olaylarda Nazilli Devlet Hastanesi’ne hasta taşıyan 112 Acil Servis Ambulansına hummalı bir çalışma ile kısa sürede geçişine izin vererek dikkat çeken grubun, bugün ise karayolunda seyreden yolcu otobüsü ile özel otomobilleri durdurması ise vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Ellerine geçirdikleri tahta paletleri ateşe veren kalabalık, terör örgütü elebaşısı lehine slogan atarken, kısa sürede polis göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Kobani’deki Kürt katliamına karşı seslerini duyurmak istediklerini dile getiren grup, demokratik haklarını kullandıklarını iddia ettiler. Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy’un bizzat yönettiği ilk günkü olaylarda polis ekiplerinin sağ duyusu dikkat çekerken, gösterilerin ikinci günündeki biber gazlı sert müdahalede ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş atarak karşılık verdi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğünden getirilen Akrep isimli zırhlı shortland ile müdahale eden güvenlik güçleri göstericileri çok kısa sürede dağıttı.
BELEDİYELERDEN DESTEK GELDİ
Emniyet Müdürlüğünce, Nazilli Belediyesi’nden talep edilen iş makinesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracı ise kısa sürede çıkan ateşi söndürerek, trafiğe kapatılan yolu açtı. Devlet karayolu çift şeritli olarak 5 dakika trafiğe kapatılırken, yaklaşık 15 dakika boyunca mahalle sakinleri biber gazından etkilendi. Öte yandan, Nazilli Emniyetinde görevli bütün memurların muhtemel bir olaya karşı Asayiş Şube Müdürlüğünde konuşlandığı öğrenildi.
EVİNE GİDEMEYEN VATANDAŞ İSYAN ETTİ
Almanya’dan geldiğini ifade eden bir gurbetçi ise yaşanan olaylara isyan etti. Annesinin evine ziyarete geldiğini ancak eylemcilerin kendisine geçiş vermediğini söyleyen gurbetçi; “Kendi ülkemde rahatça yürüyemiyorum. Kendi bayrağımın altında nasıl duramıyacam. Böyle olay olur mu. IŞİD midir nedir gitsinler orada savaşsınlar. Hepimiz vatanımızı seviyoruz. Nankör bunlar. Ben de bu vatana 18 ay görev yaptım, onlar da yaptı. Ama bu yapılanlar bir anlam ifade etmiyor” sözlerini kullandı.