Kobiler Teminatı Kredi Garanti Fonundan Alabilecek

Kobiler Teminatı Kredi Garanti Fonundan Alabilecek

Kredi Garanti Fonu (KGF), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)’den destek almaya hak kazanan işletmelerin teminat gösterme sorununa çare olacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler (KOBİ)’lerin, ekonomik gelişmenin en temel unsuru olduğunu dile getirerek, Türkiye’deki ihracatın yüzde 63’ünü, ithalatın ise yüzde 39’unu KOBİ’lerin gerçekleştirdiğini söyledi.
Denizli’de faaliyet gösteren firmaların neredeyse yüzde 96’sının KOBİ niteliğinde işletmeler olduğunu anlatan Özer, "Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de KOBİ’lerin en önemli problemi yetersiz ve yüksek maliyetli finansmandır. Bazı dönemlerde firmalarımız bu anlamda güç durumda kalmışlardır. Bu nedenle KOBİ niteliğindeki firmalarımız faaliyetlerini büyük oranda kendi öz kaynakları ile finanse etme yoluna gitmişlerdir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni başlattığı uygulama ile KOBİ’lerimiz kredi ve destek mekanizmalarından faydalanmak için gerekli teminatları KGF ile tam ve zamanında bulacaktır" şeklinde konuştu.
KGF’nin Denizli Ticaret Odası’nın 4. katında hizmet vermeye devam ettiğini belirten Özer, KOBİ’lerin KGF’ye doğrudan başvuru imkanı bulunmadığını, bu kuralın, Eximbank’tan kredi kullanacak ihracatçı KOBİ’ler için değiştirilmişken, şu anda bu istisnanın KOSGEB, TÜBİTAK ve TTGV’den destek almaya hak kazanan KOBİ için de geçerli hale geldiğini kaydetti. Özer, bu tür KOBİ’lerin teminat gösterme sorununa KGF’nin çare olacağını sözlerine ekledi.