Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonasi Kerpe Etabı İle Start Aldı

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonasi Kerpe Etabı İle Start Aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 16, 23 ve 30 Ağustos tarihlerinde ve bu yıl ikincisini organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabı bugün yüzüldü.
Kandıra’nın Kerpe Plajı’nda gerçekleştirilen yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı yüzücülerin de olduğu toplam 133 yüzücü katıldı. Yarışta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da vatandaşlara birlikte kulaç attı. Milli Sporcu Emre Öztürk erkekler genel klasmanda birinci oldu. Başarılı sporcu 20 dakikada 2 bin metreyi tamamladı. Yine Milli sporcu Nilay Erkal bayanlar genel klasmanda birinci oldu. Bayan sporcu parkuru 26 dakikada tamamladı.
İlk etabı Kerpe’nin 2 bin metrelik parkurunda başlayan Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası’na Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Jandarma Yüzbaşı İlker Emirze, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Afkom Müdürü Ömer İslamoğlu, Gençlik Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Engin Kater ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye yaptığı yatırımlar sonucunda yeniden gülen denizde gerçekleştirilen yarışın ilk etabına bu yıl yoğun katılım oldu. Geçen yıl ilk etabına 113 sporcunun katıldığı Kandıra yarışlarına bu yıl 133 sporcu katıldı. Yarış bayan ve erkek olmak üzere 12 kategoride gerçekleştirildi.
Erkekler genel klasmanında yarışı birinci tamamlayan Milli Yüzücü Emre Öztürk ise Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası öncesindeki birincilik sözü ve hedefini tutturdu. Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın basın toplantısında hedefinin birincilik olduğunu söyleyen başarılı sporcu zorlu parkurun birincisi oldu. Milli Sporcuyu tebrik eden Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, bu başarının devamını diledi.
Milli Yüzücü Emre Öztürk ise Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın kendileri için önemli bir antrenman deneyimi olduğunu belirterek, “Böyle bir organizasyonu Avrupa’da görmek zor. Büyükşehir Belediyesi’nin biz sporculara yönelik hizmetleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
Yarış boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağladı. Yarış süresince ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Zabıta ve Sağlık ekipleri de görev başında oldu. Yüzücülerin güvenliği; bot, cankurtaran ve dalgıçlar ile zodyaklar tarafından sağlandı.
Yarışların tamamlanmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi. 12-14 ve 15-18 yaş kategorisinde dereceye girenler madalya ve ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’un elinden aldı. Diğer kategorilerde dereceye giren sporcuların madalyaları ise protokol üyeleri tarafından verildi.
Yarışlar, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katıldı. Bu 6 farklı yaş kategorileri de bay ve bayan olarak ayrı ayrı değerlendirildi. Toplamda 12 kategoride gerçekleşen yarışlarda tüm sporcuların dereceleri tek tek belirlendi.