Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halkın Sağlığı İçin Çalişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halkın Sağlığı İçin Çalişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler 2014 yılında 5 bin 288 işletmede gıda denetimlerinde bulundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerine 2014 yılında da devam etti. Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde gıda konusunda hizmet veren işyerlerinin kontrolü yapıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 2014 yılı boyunca 5 bin 288 işyeri gıda denetimine tabi tutuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yapılan denetimlerde bin 705 market, 746 restaurant, 342 kahvehane, 289 okul kantini, 188 fırın, 760 fastfood işletmesi, 223 kasap ve gıda konusunda hizmet gösteren 719 işletmeyi inceledi.
Yapılan denetimler kapsamında işyerlerinde ruhsat şartları, teknik ve hijyenik koşulları, gıda güvenliği, satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim ve üretim tarihleri kontrol ediliyor. Gıda maddelerinin ithalat izinleri, saklama ve muhafaza koşullarının kontrol edildiği denetimde usullere uymayan gıda maddelerine el konuldu. Yapılan incelemelerde bin 454 kilogram katı, 293 litre sıvı ve 218 adet gıda maddesine mevzuatlara aykırılığından dolayı el konularak imhası gerçekleştirildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2015 yılında da halkın sağlığını korumak ve mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi için denetimlerine devam edecek. Ayrıca ekipler tüketicinin yediği ve içtiği maddelere dikkat etmesi gerektiğini, herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşılması halinde Alo Zabıta 153 hattını kullanarak bilgilendirmelerini istedi.