Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Şoförlere Eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Şoförlere Eğitim

Kocaeli genelinde faaliyet gösteren toplu ulaşım aracı şoförlerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim veriliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü’nün eğitim birimi, Kocaeli genelinde faaliyet gösteren toplu ulaşım aracı şoförlerine eğitim veriyor. Eğitimler Kocaeli Fuarı içerisindeki Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı tarafından toplu taşıma ve servis personellerine eğitim verilmesi çalışmaları kapsamında yolcu- sürücü ilişkileri, ilk yardım, araçlarda güvenlik ve ulaşım mevzuatı konularında eğitim veriliyor.
İlimizde ulaşım sektöründe faaliyette bulunan tüm şoförler, işlerinde profesyonellik kazanması noktasında eğitim desteği alıyor. Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü’nün eğitim birimi, eğitim çalışmalarını 2 yılda bir tazeleyerek Sürekli Eğitim Merkezi olma hedefinde hızla ilerliyor. Eğitimlerde edindiği tecrübeyi diğer Büyükşehir Belediyeleri ve kurumların eğitim birimleri ile paylaşarak gelişimlerine de destek veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, servis ve toplu taşıma aracı sürücüleriyle ilgili şikâyetlerde de cezai müeyyide uygulanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından devamlı denetlenen servis ve toplu taşıma araçları sürücüleri yolculara hoş görülü ve kibar davranılması hususunda uyarılıyor.
2006 yılından bu yana Servis Sürücüleri Eğitim Programı ve Toplu Taşıma Sürücü Eğitim programları düzenleyen Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü’nün eğitim birimi, eğitimleri; İzmit’te STM’de Gebze’de ise Gebze Eğitim Merkezi’nde yapıyor. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile ilimizde hizmet veren servis ve toplu taşıma sürücü personellerinin eğitim çalışmaları devam ediyor. Sürücülere verilen eğitimlerle birlikte vatandaşlardan gelen sürücü şikayetlerinin azaldığı, memnuniyet oranının arttığı gözlendi.