Kocaeli Büyükşehir’den Suriyeli Mültecilere Yardım

Kocaeli Büyükşehir’den Suriyeli Mültecilere Yardım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa’daki kamplarda yaşamını sürdüren Suriyeli mültecilere 300 bin TL’lik kış yardımı yaptı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli mültecilere giyim ve battaniye ve çocuklar için yardımı yaptı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kamplarda yaşan mültecilere toplam 300 bin TL değerinde, 13 bin 500 adet giyim, 10 bin oyuncak ve 4 bin adet çift kişilik battaniye verildi. Yardımlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eliyle kamplardaki ihtiyaç sahipler veriliyor.
Başkan Karaosmanoğlu’na kamp programında eşi Behiye Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat , Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökçin, Muş Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Nihat Kılıç, eşlik etti. Kamp ziyaretlerinde mültecilerin sorunlarını dinleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu "Yardımlarımız devam edecek. Hem İŞİD hem de Suriye teröründen kaçan kardeşlerimize yardım her zaman yardım edeceğiz. Burada rahat yaşayabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun yanında ülkelerindeki çatışmaların bir an önce sona ererek tekrar ülkelerine dönmeleri için dua ediyoruz" dedi.
Başkan Karaosmanoğlu 26 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık edeceği AK Parti İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısı öncesi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu yardımların koordine edildiği AFAD lojistik üssünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu Suruç’ta kurulan Ali Gör Geçici Mülteci Kampı’nı, Suruç Kaymakamlığını ve AK Parti Şuruç İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti.